10x de leukste activiteiten op de Landelijke Veiligheidsdag

Op zaterdag 25 mei is de zesde editie van de Landelijke Veiligheidsdag in Almere Centrum. Op deze dag zijn er enorm veel leuke gratis kinderactiviteiten zoals het klimmen over de klimbaan van defensie, brandjes leren blussen door de brandweer, spectaculaire demonstraties zien, meevechten in de KidsME en vooral heel veel leren over veiligheid en hoe verschillende diensten samenwerken. Een ding is zeker: kinderen hoeven zich deze dag niet te vervelen!

Ontdek de held in jezelf met deze 10 activiteiten tijdens de Landelijke Veiligheidsdag in Almere Centrum.

  1. Bekijk de spectaculaire demonstraties op het water en zie hoe de Reddingsbrigade samenwerkt met andere diensten.
  2. Bekijk de nieuwe brandweerwagen van Brandweer Flevoland van binnen, klim er in en voel je een echte brandweer!
  3. Kinderen kunnen zich ontpoppen tot de ‘KidsME’, tijdens deze spannende en grappige demonstratie laten de kinderen samen met leden van de Koninklijke Marechaussee de stilstaande bus rijden met hun eigen beweging en mankracht.
  4. Zie hoe duikers te werk gaan wanneer er onderwater hulp nodig is. De duikers zwemmen rond in een duiktank en laten je zien hoe zij problemen op lossen. Maar pas op: Spettergevaar!
  5. Ga op pad met de Paw Patrol speurtocht en kom zo langs verschillende diensten zoals politie en brandweer. Startpunten zijn PIT, Reddingsbrigade, Rode Kruis en Veilig Verkeer Nederland. Bij elke locatie krijg je iets te horen over veiligheid en krijg je een stempel op de speurtochtkaart. Als de kaart vol is kun je bij de Bruna hun Paw Patrol Veiligheidscertificaat ophalen.
  6. Klim en klauter als een echte militair over de klimbaan van Defensie!
  7. Leer alles over cybercrime en laat je niet meer foppen op het internet. Tijdens de Cybercrime demo’s kom je hier alles over te weten!
  8. Bekijk hoe de brandweer brandjes blust, maar leer zelf ook hoe dit moet!
  9. Leer alles over de veiligheid op en rondom het spoor, de medewerkers van NS vertellen je alles over de veiligheid in de trein.
  10. Wist je dat: Speciaal voor de Landelijke Veiligheidsdag is PIT Veiligheidsmuseum de hele dag gratis te bezoeken. In het museum leer je alles over de wereld van politie, brandweer en ambulance.

Wist je dat de Koninklijke Landmacht, Marine, Marechaussee, Douane, politie, brandweer, GGD, ANWB, VVN, NS, Keolis, Rijkswaterstaat, het Rode Kruis en Reddingsbrigade Nederland allemaal aanwezig zijn tijdens de Landelijke Veiligheidsdag 2019 in Almere Centrum?

Het programma is van 10.00 – 17.00 uur en vindt plaats op verschillende plekken in Almere Centrum.

Bekijk het complete programma hier!

ACM2018_Reddingswerkers in actie op LVD_Foto Fred Rotgans_rv met naamsvermelding
26-05-2018: Veiligheidsdag 2018: Almere Ferdinand Grapperhaus Fotograaf: Fred Rotgans
P1020477 (2)

« Terug