Swing in het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 september door Almere Centrum tijdens het Blues & Jazz weekend. Op verschillende pleinen door Almere Centrum treden diverse bandjes binnen en buiten op. Zo vind je bandjes op de Grote Markt, het Stationsplein en Restaurant Belfort. Tussen het swingen door kun je genieten van diverse hapjes bij verschillende restaurants.

Kom je ook gezellig swingen tijdens blues & jazz?

Timetable

timetable bluesjazz versie 1

Klik om het de timetable te downloaden. 

Meer over de artiesten

Saskia en Warren

Saskia Laroo, Warren Byrd & Alan Easy Band

Saskia Laroo is een van de bekendste internationaal doorgebroken trompet spelende vrouwen die al tal van jazzprijzen heeft gewonnen. Ze speelt ook saxofoon en contrabas. Op de dag van de inhuldiging van koning Willem Alexander luisterde ze met haar band de receptie op van de Nederlandse ambassade in de Zimbabwaanse hoofdstad Harare. Ook was ze met haar band een van de top-acts op het Harare International Festival of the Arts. De Amerikaanse pianist en zanger Warren Byrd is een musicus van naam, die met belangrijke jazzvertolkers als Archie Shepp en Charles McPherson heeft gespeeld. Hij treedt regelmatig op met Saskia Laroo. In 2005 was hij nog te horen op het North Sea Jazz Festival met de Charlie Parker Legacy Band.


Cajan Witmer trio en Jan Verweij

Met het ‘Witmer Trio’ heeft met als leider pianist Cajan Witmer heeft een repertoire van salsa, samba, bossa nova en pop, gestoken in een jasje van swingende jazzmuziek. De muziek is zonder meer opwindend te noemen, maar hij blijft altijd de prachtige harmonieën trouw.

Jan Verwey- foto Hans Sirks


Colette Wickenhagen

Clous van Mechelen band en Colette Wickenhagen

Colette Wickenhagen is een veelgevraagde zangeres met een internationale carrière. Zo trad ze o.m. op uitnodiging op tijdens een festival in Moskou.
Aan de piano zit Hans Heinhuis. Hij is de vaste pianist van The Ramblers, het voormalige Vara-radio-orkest dat nu door het land trekt met een theatertour met Joke Bruijs. De band bestaat verder uit Nol van Bennekom (contrabas) en Frans Meijer (drums).


Me and Mrs Bass

Mrs. Bass Inge Klinge is een opmerkelijke zangeres doe swingende liedjes uit de jaren ’30 tot en met de jaren ’60 speelt. Van Nat King Cole tot Billie Holiday en Frank Sinatra tot aan Nina Simone en The Chordettes.

Me And Mrs Bass Trio -


Iris & Friends

Iris & FRIENDS

Iris is met haar warme stem al jaren een graag geziene en gehoorde gast in jazzclubs, op festivals, concerten en feesten. Ze heeft een uitgebreid repertoire opgebouwd dat reikt van oude stijl muziek en blues tot de mooiste standards uit het American Songbook. Daarnaast brengt zij ook songs van o.a. Burt Bacharach, Stevie Wonder, Adele, en ook enige Nederlandstalige nummers. Tijdens de concerten kun je een zeer afwisselend programma verwachten.


MR. Boogie Woogie & the Blisters

Boogie Woogie en Rhythm & Blues. Tijdloze muziek die mensen al ruim honderd jaar in beweging krijgt. Muziek waar je als kroeg-, theater-, feest- of festivalganger gewoonweg niet omheen kunt. Het dak gaat er dan ook geheid af als deze opzwepende muziek live van het podium spat onder aanvoering van Nederlands meest bevlogen boogie-woogie pianist: Eric-Jan Overbeek, beter bekend als Mr. Boogie Woogie. De Enige Echte!

Mr.BoogieWoogie_persfoto5_Take A Picture

 


ScotchNoSoda_promofotozw2

Scotch, No soda!

In de muziek van Scotch, No Soda ! zit kennis van zaken en liefde voor de Amerikaanse popmuziek sinds het begin van de vorige eeuw. De band komt wel eens onverwacht uit de hoek maar je mag je altijd aan enthousiast gebrachte, dansbare, strakke live-muziek verwachten.In de muziek van Scotch, No Soda ! zit kennis van zaken en liefde voor de Amerikaanse popmuziek sinds het begin van de vorige eeuw. De band komt wel eens onverwacht uit de hoek maar je mag je altijd aan enthousiast gebrachte, dansbare, strakke live-muziek verwachten.


44 Shakedown

.44 Shakedown staat voor originele 40’s en 50’s rhythm & blues en rock ‘n’ roll. Inspiratie komt van bekende maar ook minder bekende helden uit het verleden als Louis Prima, Ray Charles, Tiny Grimes, Wynonie Harris, Doc Starkes, Fats Domino, T-Bone Walker, Little Richard en Louis Jordan. Door te spelen op vintage instrumenten en versterkers benaderen deze muzikanten de authentieke sound van de 40’s en 50’s. Songs als “Mess Around” en “Rocket 88” worden afgewisseld met slepende sax-schuivers als “Night Train” en sexy nachtclub-ballads als “Fever”.
Dus zeker geen standaard ‘rechttoe-rechtaan’ bluesband maar denk aan vette gitaarlicks gecombineerd met huiveringwekkende saxsolo’s. Schuif de tafels en stoelen maar alvast opzij voor een opzwepende roadtrip van Chicago naar New Orleans en weer terug!

44Shakedown_2016a


BigBo_foto_Emiel_Meijer

Big Bo

Big Bo speelt zijn blues als een one-man-band. Met zijn ongepolijste, maar soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op acoustische 6 & 12 string gitaar, steel en wood dobro, mondharmonica en footstomp. Hij brengt talloze klassiekers en eigen werk ten gehore waarbij krachtige, onversneden Delta-Blues de boventoon voert. Emotionele acoustische Blues, Ragtime en Deltablues, songs die tot op het bot gaan worden doorspekt met virtuoos spel op slide-gitaar en rudimentair fingerpicking-werk. In het eigen werk, maar ook in de vertolkingen van traditionals klinkt altijd de eigen hand door en dat maakt Big Bo tot een unieke artiest.


Fat Harry & The Fuzzy Licks

Eigentijdse blues is wellicht de beste omschrijving van de muziek van deze formatie uit de Randstad. Geïnspireerd door innovators als Lucky Peterson, Joe Louis Walker en Chris Cain hebben zij een voor aan deze kant van de oceaan unieke stijl ontwikkeld. Low down and dirty shuffles en slowblues worden moeiteloos afgewisseld door of vermengd met andere stijlen uit het zwarte Amerikaanse erfgoed, als soul, funk en gospel.

FatHarry_foto2_Pemmy Larmené


MenUnplugged2016bew

The men unplugged

The Men – Unplugged bestaat uit Gerrit van der Spaan (gitaar en zang) en George Reijnders( Bluesharp). Dit duo brengt een mix van blues traditionals en eigen composities.

Gerrit van der Spaan is een gitaar virtuoos uit Amsterdam en speelt sinds zijn 12e jaar gitaar. In de loop der jaren toerde hij door Nederland met de “Mean Town Blues Band”, “A Crossroad Deal ” en “de Beaverhunt Bluesband”.
George Reijnders uit Hoofddorp, speelt sinds 2005 onafgebroken bluesharp. Hij werd geinspireerd door oude meesters als Little Walter en Sonny Boy Williamson.


Trouble No More

Trouble No More brengt een swingende rhythm & blues, met Chicago, Texas en ook West Coast invloeden. Gevarieerd, maar steeds herkenbaar. Vast als een huis, en toch altijd open voor de sfeer van het moment. Met veelzijdig gitaarwerk en rauwe stem zet Onno Blok de toon voor de unieke stijl van de band. Gedragen door de strakke ritmesectie van Arie Schilling (bas en zang) en Paul van Berkel (drums en zang) en met dynamisch toetsenwerk van Ton Beukelman (Hammond) is elk optreden van Trouble No More een muzikaal feestje.

TroubleNoMore_promofoto4


DuketownSlim2B_foto_Metrique

Duketown slim

Met een resonator op schoot, een koffertje vol met bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen, gromt en zingt Duketown Slim zich een weg door oude klassiekers. Nummers van onder andere Robert Johnson, Muddy Waters, Big Bill Broonzy en andere grootheden uit de rijke bluesgeschiedenis worden onder de loep genomen, afgewisseld met authentiek klinkend eigen werk.


Radiotown Jazzband

De Radiotown Jazzband, het bekende Gooise oude-stijl orkest uit de mediastad Hilversum, staat bekend om zijn enthousiaste en swingende optredens. De zeven mannen zorgen ervoor dat het publiek meeklapt bij de bekende swingnummers en muisstil luistert bij sfeervolle ballads! Het orkest speelt originele ‘classic jazz’ met hoorbare invloeden uit New Orleans in de stijl van Louis Armstrong aangevuld met swing en dixieland zoals u die kent van Chris Barber en de Dutch Swing Collega Band. Regelmatig worden muzikale uitstapjes gemaakt naar blues, gospel en latin-jazz.

Radiotown 1


S Jazz 4

S Jazz 4

Het Jazz trio bestaat uit drie muzikanten: Obed Sanchez op de piano, Lucas Suringar op de bass en Dimitrios Kosmidis op de drums. Samen staan zij paraat voor een prachtig jazz geluid.


Leo’s Drugstore

Leo`s Drugstore, een energiek swingende 6-mans band, een bijzondere eigen sound en repertoire en bestaat uit semiprof top-muzikanten uit de randstad. Leo’s Drugstore speelt een gevarieerde mix van instrumentale- en vocale stukken, van o.a. Stan Getz, Herbie Hancock, Miles Davis, Marcus Miller, Roy Hargrove, Astor Piazzolla, Van Morrison, Randy Crawford, Donald Fagen en andere bekende jazznamen. De bijzondere sound van de blazers: trompet, saxofoon in combinatie met vibrafoon, de eigen maatwerk arrangementen en het niet alledaagse repertoire, maken de band uniek in zijn soort. Laat je verrassen door de mannen van Leo`s Drugstore met hun aanstekelijk swingende Jazz, Latin & More repertoire .

Robert van Willigenburg


Budding Blues Band 1

Budding Blues Band

Zo als de naam al doet vermoeden is Blues ‘the magic word’ bij de Budding Blues Band. Voor de oude blues uit de Chicago bluestijd speelt een grote rol bij de band. Enkele namen waar je aan kunt denken zijn Jimmy Reed, Elmore James, Albert Collins en natuurlijk BB King. Eén ding is zeker, de band staat gegarandeerd voor een bluesy en swingend feestje.