Dutch Agri Food Week

10-10-2018 tot 14-10-2018

Bezoek van woensdag 10 oktober t/m zondag 14 oktober de Dutch Agri Food Week in Almere Centrum.

Tijdens de Dutch Agri Food Week staat Nederland in het teken van de toekomst van ons eten. Er zijn diverse activiteiten die te maken hebben met goed voedsel. Zo is er een lezing over eetbare bloemen, vier je de dag van de duurzaamheid in de breedste zin van het woord in de stadskas. En kun je kennis maken met verschillende (onbekende) eetbate producten in het Agri Food Tech Platform.

De eetbare stad

Vrijdag 12 oktober: een eetsafari door Almere.
Loop mee met Margriet Brouwer (Landschapsbeheer Flevoland) en krijg alles te horen over de eetbare stad. Er groeit van alles in het wild in Almere. Wat kan je wel en niet eten? Waar staan deze soorten? En vooral: hoe smaken ze? Proef bijvoorbeeld zevenbladpesto en nog veel meer!

Startpunt: De Stadskas, op het Forum (tegenover de bioscoop)
Aanvang: 14.00 uur. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Bosbingo

Zaterdag 13 oktober: Win groene prijzen!
Speciaal voor kinderen is er tijdens de Dutch Agri Food Week een speciale Bosbingo, midden in de stad. Doe mee en win bijzondere prijsjes. Kinderen mogen gratis mee doen. En je weet het, valse bingo is liedje zingen! Maar goede bingo is prijs ophalen!

LEZING EETBARE BLOEMEN

Zondag 14 oktober: Bloemen met smaak

’Met eetbare bloemen maak je van elke dag een feestje. Genieten van bloemen & planten bevordert creativiteit en vermindert stress.’ Dat zegt en ondervindt Anna Koster, een bloemenconnaisseur. En dat terwijl de meeste mensen niet eens weten dat veel bloemen eetbaar (en lekker!) zijn. Tijdens deze lezing vertelt Anna je alles over de eetbare bloemsoorten uit eigen tuin of balkon en de vele mogelijkheden, recepten en effecten. En uiteraard gaan we bloemen proeven en is er voor iedereen die wil een bijzondere Bloementrip.

Voor wie: Iedereen
Tijd: Van 12.00 uur tot 13.00 uur
Gratis aanmelden kan nu op de speciale DAFW-pagina.

GROWING GREEN SPELDUITREIKING

Zondag 14 oktober: Wie krijgt een growing green speld?

Voor de elfde keer gaan we Growing Green Spelden uitreiken. Deze speld is voor iedereen die zich inzet voor een groen en gezond Almere. Nomineren kan door motivatie en adresgegevens te mailen naar [email protected]

Locatie: Stadskas, op het Forum (tegenover de bioscoop)
Aanvang: 14.00 uur
Entree is gratis, aanmelden hoeft niet en er zijn verrassende hapjes.

Kom je ook naar de Stadskas op het forum?

Kijk voor meer informatie op Growing green cities

« Terug