Porsche Parade Europe 2018

02-06-2018

Op zaterdag 2 juni vindt de Porsche Parade in Almere Centrum plaats. Ruim 200 unieke Porschemodellen uit Europa, Canada en Australië zijn te bezichtigen op de Esplanade. Tijdens de ‘Concours d’Elegance’ kun je alle deelnemende Porsches bekijken, beoordelen en daarna nog mooie Porsche prijzen winnen. Ook staat de Ziggotruck op de Esplanade waarin je ervaart hoe het is om als Max Verstappen te scheuren over het parcours. En zijn de meest unieke Porsche modellen te bezichtigen zoals een Politie Porsche en een replica van een F1 auto.

Concourse d’élégance op de Esplanade
Vanaf 12.00 uur ben je welkom op de Esplanade tijdens de Concourse d’élégance waar je je ogen kunt uitkijken naar meer dan 200 unieke Porsches. De auto’s worden tijdens het concours beoordeeld door een deskundige jury. Maar ook het publiek kan zijn stem laten horen en een favoriet kiezen. Daarmee zijn bovendien mooie, exclusieve, Porsche prijzen te winnen.

Bekijk de prachtigste exemplaren
Naast de bijzondere verzameling Porsches valt er nog veel meer te zien en te beleven. Zo is er een replica van een Formule 1 auto die je kunt bezichtigen. Zijn er meerdere originele politieporsches te bewonderen. En kun je een bandenwissel pitstop naspelen en kan maken op leuke Porsche prijzen.

Ziggotruck op de Esplanade
Altijd al willen weten hoe het voelt om als Max Verstappen over het asfalt te scheuren? Dat kan in de Ziggo eBattle F1 truck. Deze is namelijk aanwezig tijdens de Porsche Parade. Hij is uitgerust met tien Playseats, zodat iedereen kan proberen de snelste rondetijd op het officiële racecircuit van de GP van Canada neer zetten. De snelste coureur van de dag gaat naar huis met een speciale Ziggo eBattle F1 bokaal en maakt kans op een finaleplek live op Ziggo Sport. Denk je dat jouw tijd snel genoeg is? Ga dan langs de Ziggo eBattle F1 truck! De Ziggotruck is ook aanwezig waarin alle racefanaten zich kunnen uitleven op verschillende racesimulatoren.

Flyboardshow
Op het weerwater geven profflyboarder Mo Ketabi en Nederlands Kampioen Flyboarden Bo Krook een indrukwekkende flyboardshow weg om 14.15 uur. Je kunt de show bezichtigen vanaf de Esplanade.

Prijsuitreiking
Om 15.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats en worden de publiekswinnaars gehuldigd. Na de prijsuitreiking rijden de auto’s in een spectaculaire parade door het centrum. De route loopt van de Esplanade, via de Diagonaal, Traverse en de Schutterstraat naar de Grote Markt. Hier staat een ramp waar alle deelnemers één voor één overheen rijden zodat het aanwezige publiek ze nog een keer extra goed kan bewonderen.

Programma:
12.00 uur: Start Porsche Parade Europe 2018
12.30 uur: Opening Concours d’élégance door Franc Weerwind
14.15 tot 14.30 uur: Flyboardshow aan het Weerwater te zien vanaf de Esplanade. Show door profflyboarder Mo Ketabi en Nederlands Kampioen Flyboarden Bo Krook
15.00 uur: Einde Concours d’élégance op de Esplanade
15.00 uur: Prijsuitreiking en huldiging publiekwinnaars
15.30 uur: Porsche Parade richting de Grote Markt

 

« Terug