Sintparade Almere Centrum

18-11-2017

Dit jaar is de Sintparade anders dan anders! Sinterklaas komt dit jaar aan via het Weerwater met de antieke blusboot Jan van der Heyde II van Veiligheidsmuseum PIT. Daarna wordt hij door de wethouder ontvangen op de Esplanade. Er is hier een leuk podiumprogramma en Sinterklaas spreekt de kinderen toe. Daarna gaat Sinterklaas in het kindertreintje een ronde door het centrum maken. De Sintparade wordt, naast natuurlijk Sint en heel veel Pieten, gevormd door een 16-man sterke Pietenband, twee dansscholen en een 3-koppig dixielandorkest en een draaiorgel. Daarnaast rijden er Segwaypieten mee op gezellige Sinterklaasmuziek.

De Sintparade begint om 14.30 uur met Bas van Klompenburg en de Almeerse oud-The Voice deelneemster Melany Sharon. Als de Sinterklaasliedjes geoefend zijn met alle aanwezige kinderen, kondigen ze de optredens aan van diverse Almeerse dansscholen en de sing-a-long met Muziekpiet. Om 15.00 uur komt Sinterklaas aan op de Esplanade met de boot. De ontvangst duurt tot ongeveer 15.30 uur en dan begint de Sintparade door het centrum!

Tijdens de Sintparade delen de Pieten kleurplaten uit die kinderen kunnen inkleuren en inleveren bij VVV Almere (De Diagonaal 199). De winnaars worden bekend gemaakt op zaterdag 2 december, als Sinterklaas in de Foodpassage is.

Let op: de route van de Sintparade start op het Forum en vertrekt dan via De Diagonaal, de Schutterstraat en de Korte Promenade naar de Bottelaar- en Zoetelaarpassage om te eindigen in de Zadelmakerstraat. Bekijk de plattegrond om de route te zien.

 

« Terug

Bekijk de foto’s van onderwerp