29-04-2017 tot 30-04-2017

Het terrassenfestival vindt plaats in het laatste weekend van april. Het wordt weer extra gezellig op de terrassen in Almere Centrum. Het terrassenseizoen gaat dan van start! Op zaterdag 29 en zondag 30 april bruisen alle terrassen in Almere Centrum van gezelligheid met muziek, lekkere hapjes en leuke kinderactiviteiten. Door het hele centrum zijn er leuke straatacts en in de Schutterstraat vind je de Growing Green streekmarkt.

Diverse gezellige activiteiten

Het Terrassenfestival bestaat uit een muziek- en straattheater programma, de Belfort Proeverij en de Streekmarkt. Tijdens de Belfort Proeverij geniet je van de heerlijkste hapjes die de restaurants bieden. Bezoekers kunnen op één van de terrassen op het Restaurantplein Belfort neerstrijken en bij één van de kramen op het plein. Zo krijg je een goede indruk van de verschillende smaken van de restaurants.

Terrassenfestival in de Schutterstraat

De Streekmarkt vindt plaats in de Schutterstraat. Je vindt er een grote diversiteit aan streekproducten en duurzame producten uit Almere. Achter de kiosk in de Schutterstraat staat het Kinderlab. Kinderen kunnen hier op beide dagen tussen 12.00 – 17.00 uur meebouwen aan een kunstwerk van afval onder leiding van uitvinder en gereedschapsmaker Rick. Hij bouwt een Rondreizend Afval Atelier op in het centrum waar kinderen met afval een gezamenlijk kunstwerk mogen maken.

Overzicht per plein

Hieronder is een overzicht per plein te vinden met de activiteiten tijdens het Terrassenfestival.

  • Stationsplein:             Straatmuzikanten, straattheater en kinderactiviteit
  • Grote Markt:               Muziek en straattheater
  • Zadelmakerstraat:      Muziek en straattheater
  • Belfort:                       Belfort Proeverij, muziek en straattheater
  • Schutterstraat:           Streekmarkt en Kidslab

In het programma vind je waar en wanneer je moet zijn.

programma terrassenfestival

Belfort Proeverij

Proef de heerlijkste gerechtjes op Restaurantplein Belfort tijdens het Terrassenfestival. Voor één muntje (à € 3,50) krijg je een voorproefje van de nieuwe kaart bij onderstaande restaurants, onder het genot van swingende muziek en een verfrissend drankje! Kinderen mee? Die kunnen op het plein lekker van de glijbaan roetsjen of springen op de trampolines. Munten koop je bij de muntenkraam boven aan de trap van Restaurantplein Belfort. Je kunt er contant of met pin betalen.

Kortingsactie Klantenkaart

Heb je een Almere Centrum Klantenkaart? Je kunt op de Schutterstraat een voucher voor € 1,- korting op een proeverijmuntje ophalen. Let op: 1x korting per klantenkaart.

Gerechten terrassenfestival

« Terug