Doe je mee met het Nederlands Kampioenschap Kersenpitspugen tijdens het Floriade Festival?

Wie o wie spuugt de pit het verst? Het Flevolands record staat momenteel op maar liefst 13 meter! Weet jij dit te evenaren? Deelname is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Iedereen die meedoet krijgt een mooie herinnering mee. Voor de nummers 1, 2 en 3 zijn er daarnaast nog leuke prijzen te winnen! De winnaar wint een grote beker en mag zich de eerste Nederlands Kampioen noemen en volgend jaar zijn titel verdedigen.
KERSENBOERTJE-LOGO-PNG


Hoe werkt het kersenpitspugen?

Het is eigenlijk heel simpel: wie spuugt de pit het verst op de baan? Je neemt een kers in je mond en geniet eerst van de kers. Als de pit helemaal glad aanvoelt, neem je een kleine aanloop en spuug je de pit uit bij de startstreep. Waar de pit tot stilstand komt, telt als afstand. Het meten gebeurt met een laser.
Het NK Kersenpitspugen wordt georganiseerd door het kersenboertje uit Almere-buiten. En verkoopt vanaf eind mei kersen, kersensiroop, kersenjam, kersenijs, pruimen, pruimenjam en kersensap. Nieuw in het assortiment is dit jaar kersenlikeur. Lees hieronder het interview met het kersenboertje.

Zaterdag 15 : 12.00-17.00 uur
Zondag 16 juni :
12.00-17.00 uur
Prijsuitreiking: Zondag 16 juni om 16.00 uur.
Locatie: Stationsplein

3 
afb 12 FB_IMG_1551203500278 

Patrick Herbert is eigen ondernemer bij Het Kersenboertje. Hij verkoopt vanaf eind mei kersen, kersensiroop, -jam, -ijs, -sap en -likeur, pruimen en pruimenjam.
Hij legt uit wat het NK Kersenpit Spugen inhoudt: “Het is eigenlijk heel simpel: wie spuugt de pit het verst op de baan? Je neemt een kers in je mond en geniet eerst van de kers. Als de pit helemaal glad
aanvoelt, neem je een kleine aanloop en spuug je de pit uit bij de startstreep. Waar de pit tot stilstand komt, telt als afstand. Het meten gebeurt met een laser. Vorig jaar hebben we het eerste kampioenschap van Flevoland gehouden bij ons bedrijf in Almere Buiten. Nu pakken we het landelijk aan.” Het Flevolands record staat op naam van Ron Sassen. De winnaar wint een grote beker en mag zich de eerste Nederlands Kampioen Kersenpit Spugen noemen en volgend jaar zijn titel verdedigen.

Terug naar het Floriade Festival