Toegang tot deze voorstelling is gratis

036JongAlmere

20:00 | 25 augustus | Esplanade

Met de voorstelling “036JongAlmere” gaat SMOA door de ogen van de jongeren op zoek naar hun identiteit. In deze theatervoorstelling vinden we onze superkracht in het ‘anders zijn’. 

Verhaal 036JongAlmere
Almere is een jonge stad. Een groot deel van de inwoners zijn jong. Almere: “Je zou er dood nog niet gevonden willen worden.” zeggen buitenstaanders. Dat geldt niet voor de jeugd die er woont. Voor hen is Almere hun thuis, een veilige woonplaats. Op weg naar volwassenheid banen ze zich een weg door een verscheidenheid aan culturen en krijgen ze te maken met vooroordelen, discriminatie en werkeloosheid. In deze theatershow volgen we het leven van enkele van deze jongeren, terwijl ze op zoek gaan naar hun identiteit.

036JongAmere is een hartverwarmende knipoog naar iedereen die zich wel eens anders voelt.

Dan doet Covid-19 zijn intrede. Lockdown, mondkapjes, thuiswerkende ouders; wat moeten ze ermee? Centraal staat de verbinding. Luisterend naar elkaar, elkaar begrijpend, elkaar de helpende hand toe stekend komen ze tot de ontdekking dat Almere één grote, prachtige bloementuin is voor wie er open voor staat.

Een doodnormale dag wordt een feest van kleurrijke figuren die in geen enkel hokje passen. Opeens huppelen een paar jongeren over het toneel die overal stickers opplakken. Iedereen heeft wel een sticker op zijn kop, want zonder een sticker, geloof mij, hoor je er niet bij in deze maatschappij. In deze wonderlijke wereld kom je erachter dat anders zijn helemaal geen straf is. Sterker nog: het is misschien wel een superpower. Blijf hopen op een mooie toekomst. Laat je dromen je hoop worden.  ’Wij zijn bijzonder, misschien zijn wij een wonder’. 

Theatermakerij Marjan Oostrum MOT maakt een grappige en ontroerende voorstelling met dans, rap en poëzie bijgestaan door amateurs en aanstormende talenten.
 

Meer Theaterstad

Deze voorstelling is onderdeel van TheaterStad. Elke maand is er een gratis theatervoorstelling in Almere Centrum. De voorstellingen worden gespeeld door lokale theatergroepen: Sterrenstof, TOP Theaterproducties, SubSub, Gouden Haas, SMOA & Gooise Operette.

Naar het complete programma! »

Veel meer te doen!

TheaterStad is onderdeel van het Floriade-jaar! Om te vieren dat Floriade- Expo 2022 in Almere plaatsvindt is het 180 dagen lang feest in Almere. Benieuwd naar wat er nog meer te beleven is? Bekijk het via deze link!

Check alle events! »

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!