How to survive blue monday?

Maandag 20 januari is het Blue Monday, de dag die is uitgekozen als meest deprimerende dag van het jaar. Maar jij laat je toch niet kennen?
Reserveer bijvoorbeeld vast een plekje in jouw favoriete restaurant, sla een hele chille outfit in, verwen jezelf met een spa-dagje of ga helemaal in het blauw op pad. Beat the blue monday blues met deze 10 survival tips!

1. Blauwe Blouse

Trek je mooiste blauwe blouse aan of schaf deze stoere maar vooral fashionable versie van Costes aan.
Jacket Blouse, €49,95
Foto: Costes Fashion

2. Blauwe Burger

Verwen jezelf met een heerlijk gerecht zoals de Double B burger met zoete frietjes van Hudson Bar & Kitchen. Op de double B is een 100% beefburger met bacon, blauwe kaas, sla, tomaat, krokante uitjes en smokey BBQ-saus. Geserveerd met coleslaw, frites en pickles. €14,50.
Deze heerlijke burger eet je bij Hudson Bar & Kitchen.
Foto: Hudson Bar & Kitchen

3. Blauwe oogschaduw

Rock de dag met een mooie blauwe smokey eye. deze oogschaduw is alleen voor de echte durfal!
M.A.C. Blue/green x6 Palette. €39,50
Foto: M.A.C. Cosmetics

4. Blauwe schoenen

Trek de stoute schoenen aan en steel de show met een van deze prachtige enkellaarsjes. Zo kom jij blue monday makkelijk door.
Blauwe suède enkellaarsjes met hak, €50,00
Blauwe enkellaarsjes met hak met rode panters, €32,50
Canvas sneakers met spijkerstof, €22,50
Foto’s : Sacha

5. Blauwe bruisbal

Toch een zware dag achter de rug? Spring in bad samen met deze heerlijke bruisbal met gedroogde lavendelbloemetjes, doe zorgen voor een heerlijke geur en extra ontspanning. Ontspan en geniet,
Badbruisbal HEMA, €3,-. Ook verkrijgbaar in de geuren eucalyptus en als vegan variant.
Foto: HEMA

6. Blauwe voetverzorging

Met de peppermint productlijn van The Body sla je alle blue monday stress zo van je af. Verwen jezelf met deze heerlijke intensive cooling foot rescue, scrub, lotion en spray komen je voeten ultiem tot rust.  
Peppermint Intensive Cooling Foot Rescue €11,-, Peppermint Soothing Pumice Foot Scrub €11,-, Peppermint Cooling Foot Lotion €13,-, Peppermint Cooling Foot Spray €11,-.

Foto: The Body Shop

7. Blauwe geurkaars

Zet een filmpje op en ontspan met de heerlijke geuren van Yankee Candle. Keuze zat in de winkel van Scents & Colors. Kies o.a. uit de varianten Yankee Candle icy blue, large jar €29,75, Yankee Candle misty mountains large jar, €29,77 & Yankee Candle coastal living medium jar, €24,75.
Foto: Scents & Colors

8. Blauwe speakers

Dans alle Blue Monday blues van je af en laat die gekte je niet pakken! Zoek jouw favoriete afspeellijst op en draag de hele dag je favoriete muziek bij je met de compacte JBL CLIP 3.
JBL CLIP 3 blauw €52,99, Media Markt.
Foto: Media Markt

9. Blauwe cupcakes

Ga samen met vriendinnen onstpannen high tea-en bij Ma Bella Cakery en geniet van o.a. deze cupcake met blauwe topping. Zo wordt jouw blue monday in iedergeval heel lekker!

High tea bij Ma Bella cakery,  vanaf €21,- en losse cupcakes vanaf €3,-.
Foto: Ma Bella Cakery

10. Blauwe nagellak

Doe eens gek en ga voor de ultieme blauwe look. Verwen jezelf met een gellak behandeling van Cream Beauticians en kies de blauwe nagellak uit. Zo kom jij zeker spetterend de dag door!
Gelpolish only €24,50.

Cream Beauticians

Wat is Blue Monday?

Uit een formule zou volgens de britse psycholoog Cliff Arnall blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig zouden voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.