English version »

Kom in de weekenden van 7 t/m 9 oktober en 14 t/m 16 oktober naar Almere Centrum en laat je bewonderen door prachtige videomapping. Geniet van een complete route. Start op het Stationsplein en volg de route tot aan de Esplanade.

1. Green LiGHT stories

Locatie: Stationsplein 
Start bij Stationsplein  en bewonder de planten die achter het glas verscholen lijken. Dit projectiekunstwerk wekt de illusie van een glazen raam met daarachter een verscholen groene wereld. Vervagingen, condens en lichtreflecties geven een sneak peak in de wereld die achter het glas verscholen gaat.

2. Green Dragon

Locatie: Stadhuisplein
Ontdek op het Stadhuisplein de Green Dragon (geen échte draak). Lange sierlijke vormen van planten dansen over en door de façade. Doordat de ramen uit de gebouwen worden gespaard lijkt het of de groene sierlijke vormen om de ramen heen de andere kant bereiken.

3. Green Concrete

Locatie: Stadhuisplein (Stadhuispromenade)
Stap bij het Stadhuis in de wereld van beton náár groen! Het harde beton van de Stadhuismuur verandert in betoverende 3D blokken die het gebouw de illusie van diepte geven. De blokken schuiven aan de kant en daarvoor in de plaats verschijnt de groene wereld die je bij de Primark alleen nog achter glas bewonderen kon.

4. Flower Shower

Locatie: De Diagonaal
Aan het begin van De Diagonaal, ter hoogte van de nieuwe bibliotheek en New Yorker, loop je over een wirwar aan dwarrelende bloemen: de Flower Shower. De grond wordt bezaaid met een wirwar aan geprojecteerde bloemen die over de grond dwarrelen. Je waant je in het allerkleurrijkste bloemenveld dat je ooit gezien hebt. Op verschillen punten tellen kleine timers continu af. Na de laatste tel valt er een compleet nieuwe grootse hoeveelheid kleurrijk geanimeerde bloemen over het publiek heen.

5. LiGHT-UP collective

Locatie: Forum
Hier is het publiek een belangrijk onderdeel van de wereld van videoprojecties. Ervaar hoe het is om interactief te lichttekenen op en met het publiek. Met digitale teken-tablets teken je letterlijk op elkaar met licht. Onder begeleiding van lichtkunstenaars maak je samen lichtkunst in de openbare ruimte.

6. Larger than LiGHT

Locatie: Esplanade
Op de Esplanade beleef je de apotheose van deze route! Bij deze experience speelt het publiek de hoofdrol. Op het plein staat een photobooth met selfiepaal waarmee van mensen op afstand een foto en/of video wordt gemaakt die vervolgens live en levensgroot op de buiten muur van de Kunstlinie geprojecteerd wordt De ultieme vorm van hedendaagse zelfexpressie, groter gaat een selfie nooit meer worden! Het beeld wordt aangevuld met animaties die vanuit alle vorige plekken zijn vormgegeven.

Meer Alluminous

Naast deze lichtkunst route bestaat Alluminous ook uit een lichtkunst route rond het weer water. Klik op de onderstaande link voor meer informatie over dit gedeelte van het lichtkunst festival.

Meer over de lichtkunst route »

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!