Pop-up expo kunst is leuk opent in Almere Centrum

 Almere Centrum, 2 maart - Kunst is Leuk, het initiatief van de Almeerse kunstenaars Foktje Verhoef en Anke Portier, tovert het pand naast de trappen op de Citadel om tot een pop-up expositieruimte. Hier is straks werk van verschillende lokale kunstenaars te bekijken en te koop en wordt een wisselende programmering rond kunst georganiseerd. De tijdelijke expositieruimte is het vervolg op een eerder, soortgelijk project van het duo in 2019 dat op enthousiasme van de bezoekers, maar ook de gemeente en vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco-Westfield kon rekenen. De deuren gaan op 4 maart open voor winkelen op afspraak.

Diversiteit
Het aanbod bestaat uit animaties, digitale installaties, tekeningen, grafiek fotografie en meer. De werken die er te zien zijn, laten goed zien hoe divers het aanbod aan lokaal talent is. Er hangen tekeningen van Ko van Velsen, gepersonaliseerde kledingstukken van Manpowerr en graffitikunst van Kasper Jongejan. Midden in de ruimte staat een enorme rugzak van Jos Akkermans. Het is een werk dat hij ooit maakte voor de gemeente, maar dat nooit is geplaatst. Bijzonder zijn ook de bonte schilderijen van de 16-jarige Nova Eeman, winnares van de Kunstbende Flevoland in 2019. Andere namen van wie er werk te zien is zijn Burnie 1100, Trudie Canwood, Mannie Krak en kunstenaarscollectief Freymenn.

Win win
Kunst is Leuk is echter meer dan alleen een expositieruimte. Er is ook plek voor workshops en een wisselende programmering rond beeldende kunst. Op de verdieping komen flexibele werkplekken voor zelfstandig ondernemers en kleine organisaties. “We willen een verbindende en laagdrempelige broedplaats zijn midden in het hart van de stad. Gemeente Almere heeft bovendien de ambitie om het aanbod cultuur hier uit te breiden. Een win-win voor iedereen dus!”, aldus Foktje. “Dankzij het beschikbaar stellen van de ruimte en meerdere subsidies kunnen wij iedereen laten zien wat kunst kan betekenen én wat voor talentvolle kunstenaars we in onze stad hebben. We kijken er naar uit veel enthousiaste bezoekers te mogen verwelkomen!”

Toegankelijk
Foktje en Anke vinden dat kunst laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk moet zijn. Hun eerste pop-up expo met werk van 7 Almeerse kunstenaars, tijdens het UITfestival in 2019, werd druk bezocht door een enthousiast publiek. Vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco-Westfield zag hier ook de meerwaarde van in en stelt nu het pand aan de Citadel beschikbaar. Hier wil het duo het langslopend publiek laten stilstaan bij de functie en de waarde van kunst.

Kunst is Leuk gaat op 4 maart open aan de Schutterstraat 17, op de hoek van de Citadel. De eerste periode is het vanwege de maatregelen noodzakelijk een afspraak te maken voor een bezoek van maximaal 2 personen. Dat kan via 06-36067923

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!