Veel bezoekers op eerste editie Uitfestival Almere

Hoewel het weer niet mee zat, was het druk op de eerste editie van het Uitfestival Almere. De exacte aantallen zijn nog niet bekend, maar de organisatie is tevreden. Met het Uitfestival Almere werd de start van het Almeerse culturele seizoen gevierd. Naast open dagen bij de culturele instellingen in Almere waren er optredens van Almeerse koren en muziek- en dansverenigingen. Ook was er straattheater in het centrum, een Fantasy Parade, een openlucht bioscoop, de opening van het pop-up kunstpaviljoen ‘Labyrinth of the Senses’ en een kunstenaarsplein op het Belfort. Verder vond de Popronde plaats en de start van de expositie ‘the bigger picture’ van de Chinese kunstenaar Liu Bolin in KAF. Bovendien was het Dutch Digital Art museum Almere geopend. 
 
Het hele weekend stond in het teken van muziek, theater, film, dans, kunst en cultuur. “Met meer dan 80 artiesten en 120 voorstellingen gaf het festival een goed beeld van wat er op cultureel gebied te beleven valt in Almere,” aldus Jan-Melle Liscaljet van Cultuurfonds Almere en Marco Lipsius, organisator van het Uitfestival Almere namens de Ondernemersvereniging. “De reacties van de bezoekers waren vooral positief. Op zondag moesten we wat aanpassingen maken in het programma vanwege het slechte weer. Maar het was het hele weekend gezellig druk in het centrum. De artiesten hebben veel publiek gehad. We kijken met een positieve blik vooruit naar volgend jaar.”
 
Deze eerste editie van het Uitfestival Almere was een samenwerking van de Almeerse culturele organisaties, Cultuurfonds Almere en Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere. 
 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!