8 en 9 juli Stadstuinenfestival Almere Centrum

Theater, lifestyle en de beleving van groen komen samen

In het weekend van 8 en 9 juli wordt het centrum van Almere omgetoverd tot één grote stadstuin. Deze tijdelijke metamorfose is speciaal voor het nieuwe evenement Stadstuinenfestival dat voor de eerste keer wordt georganiseerd. Bezoekers worden ondergedompeld in een wereld waarin theater, lifestyle en de beleving van groen samenkomen. Een gevarieerd en interactief programma met thema’s als eten, energie en klimaat biedt bezoekers de mogelijkheid nieuwe producten en initiatieven te ontdekken en te proeven.

Programma

In het centrum worden stadstuinen aangelegd. In alle tuinen valt weer iets nieuws te beleven en worden verschillende onderwerpen en initiatieven belicht. Aan alle leeftijden is gedacht. Zo zijn er tuinen waarin producten van lokale boeren (bloemen)telers en bijzondere groene ondernemers ontdekt en geproefd kunnen worden. In andere tuinen kan worden meegedaan aan leuke workshops, zoals living statue spelen of instrumenten van afval maken. Op het Forum, het centrale plein in het centrum van Almere, staat een kas met de Floriade Food Experience waar alles draait om het voedsel van de toekomst. Langs het water, aan de Esplanade, komt een theatertuin met op beide dagen een interactief programma van dans, acrobatiek en poppenkast op zowel het land als in het water. De verschillende tuinen, de kas en de theatertuin worden met een groene loper met elkaar verbonden.

Voor het festival hebben de organisatoren samenwerkingen gezocht met verschillende ondernemers uit het centrum, uit de wijde omgeving en daarbuiten. De verschillende trappen langs de groene loper worden door de Huyskweker uit Almere versiert met een enorme hoeveelheid bloemen.

Bekijk hier het gehele programma >>

Vlinder Koningin
stadstuinenfestival

Floriade Almere 2022

Het festival heeft ook als doel de bezoeker alvast warm te laten lopen voor het thema van de Floriade Almere 2022: Growing Green Cities. Centraal staan urgente vraagstukken die samenhangen met de mondiale verstedelijking, zoals voedselvoorziening, klimaatverandering en energiewinning. De Floriade van 2022, in het hart van Almere, combineert het beste van twee werelden. Enerzijds de vernieuwingsdrang in de Nederlandse tuinbouwsector op het gebied van voedselproductie, duurzaamheid en gezondheid. Anderzijds het streven van Almere om een ‘groene’ stad te zijn: aangenaam, gezond en zelfvoorzienend.

Het Stadstuinenfestival wordt georganiseerd op zaterdag 8 en zondag 9 juli van 12.00 – 17.00 uur in Almere Centrum.

 

Klantenkaartactie

Op vertoon van de Almere Centrum Klantenkaart kun je op zaterdag én zondag een gratis potje honing halen in de Klantenkaarttuin/Honingtuin op De Diagonaal. Op=op, dus wees er snel bij!