Almere staat bol van de interessante culturele evenementen en daarbij horen natuurlijk ook allerlei prachtige theaters. Almere is de grootste stad van de provincie Flevoland en de gemeente heeft meer dan 198.000 inwoners. Op cultureel gebied is er veel te beleven. Zo vind je in Almere de Kunstlinie Almere Flevoland, voorheen Schouwburg Almere en de nieuwe bibliotheek Stad. Een bezoekje brengen aan een theater in Almere zal je vast niet teleurstellen, want de schouwburg en de nieuwe bibliotheek bieden voor het hele gezin de leukste voorstellingen aan.

schouwburg theater almereKAF

Kunstlinie Almere Flevoland, voorheen Schouwburg Almere is voor zowel jong als oud publiek hartstikke leuk. Zo geniet je in de Schouwburg Almere van o.a. verschillende jeugdvoorstellingen, cabaret, swingende concerten, toneelvoorstellingen en spannende musicals. Parkeren in de omgeving van de schouwburg is totaal geen probleem, aangezien er verschillende grote parkeergarages in de beurt zijn. In de Schouwburg Almere vind je drie zalen: een grote zaal, een middenzaal en een kleine zaal. De grote zaal maakt plaatst voor 987 bezoekers, de middenzaal is beschikbaar voor 880 bezoekers en de kleine zaal wordt vooral gebruikt voor wat kleiner en intiemer gezelschap (150 bezoekers).

 

De nieuwe bibliotheek

Het verbaast je vast dat een bibliotheek wordt uitgelicht op een pagina die gaat over theaters in Almere. Echter is de nieuwe bibliotheek meer dan een plaats waar je boeken kunt lezen. Er worden in de nieuwe bibliotheek namelijk vaak hele leuke voorstellingen gehouden en op bepaalde dagen kan je in deze bibliotheek terecht om een goeie film te bekijken. Daarnaast vind je ook nog verschillende boeiende exposities in de nieuwe bibliotheek. Door dit diverse aanbod aan kunst en cultuur heeft deze bieb absoluut een plek op deze pagina verdient!

Theatergroep Suburbia

De theaters van Almere worden gevuld met fantastische theatergroepen. Maar toch willen Theatergroep Suburbia even extra belichten. Suburbia is het stadgezelschap van Almere dat zich inzet voor het verspreiden van theatrale inspiratie voor Almeerders. Voor de theaters in Almere zit je goed, wil je meer weten over het programma? Bezoek dan eens de pagina Schouwburg Almere of de nieuwe bibliotheek. Daarnaast vind je ook praktische informatie over parkeergelegenheden en andere voorzieningen.

Op de hoogte blijven van het nieuws in en rondom Almere Centrum? Schrijf je vandaag nog in voor de nieuwsbrief.