In het weekend van 28 t/m 30 september is er ontzettend veel te doen in Almere Centrum. Geniet vanuit je bootje op het Weerwater van de film Grease tijdens de eerste Almeerse Drijf-in Bioscoop. Op zaterdag gaat de dag van start met de passagedag die in het teken staat van ambachtelijke producten, straattheater en muziek. Genoeg rondgesnuffeld langs de meest bijzonder kraampjes in de Passages? Bezoek dan een van de vele bandjes die optreden tijdens de Popronde en swing tot in de late uurtjes op nieuwe muziek. Sluit de avond af met de spectaculaire buitenvoorstelling ‘Odyssee’ van theater Gajes. Het Theater & Muziek Festival weekend rond je gezellig af met de Fantasy Parade die door de Passages trekt waarbij je de mooiste, gekste en gezelligste figuren aan je voorbij zal zien lopen, maar niet voordat je op zaterdag de workshop ‘personage verdieping’ hebt gedaan bij Groot Wild natuurlijk!


mensen-in-de-bioscoop_350x310_acf_cropped

DRIJF-in bioscoop

Vrijdag 28 september 20.30u
Esplanade

Kom vrijdagavond heerlijk genieten van de eerste Almeerse Drijf In Bioscoop. Leg je bootje aan bij een van de steigers bij de Esplanade en geniet op het water met een hapje en een drankje van een film op een groot scherm van 7 bij 4 meter. Heb je geen bootje? Neem dan je eigen stoel mee of kom op tijd en ga zitten op een van de strandstoelen die voor je klaar staan! Vanaf 19.30 uur is de horeca open met Amerikaanse snacks en drankjes en om 20.30 uur start de film.


De Drijf-in bioscoop is mede mogelijk gemaakt in samenwerking met de Awesome Foundation en Gateway Diner.
Tot 16 september kon er gestemd worden op de film. De stemmen zijn ondertussen geteld en de keuze is gevallen op de film: GREASE!

Meer over de Drijf-in Bioscoop. 


Popronde Almere

Zaterdag 29 september 12.00-03.00u
Diverse Locaties

Almere Centrum wordt weer overspoeld met muziektalent vanuit heel Nederland. Op 14 verschillende locaties kunnen bezoekers de nieuwste acts gratis ontdekken. Tijdens de Popronde vormen locaties in Almere Centrum de etalage voor opkomend Nederlands talent zoals Kunstlinie Almere Flevoland, Hi-Fi Klubben, Café op 2, Barista Café, The Black Cockatoo en Groot Wild. De nieuwe bibliotheek is de startlocatie, waar om 12.00 uur Dan Hair and the Extentions de aftrap van de Popronde Almere geven. Het dagprogramma vindt plaats op de Grote Markt en in de Passages. Kom ook en ontdek wie de opvolgers zijn van oud-deelnemers als Kensington, De Staat en My Baby.

Meer over de Popronde Almere

 

 

popronde 2018 Liggende foto Jibber Jabber and the Jams - persbericht aankondiging


Passagedag_350x310_acf_cropped

Passagedag

Zaterdag 29 september 12.00-17.00u
Zadelmakerstraat, Zoetelaar- en Bottelaarpassage

De winkeliers in de Passages pakken uit met gezellige kraampjes en activiteiten. Er zijn hebbedingetjes, fraaie aanbiedingen en lekkernijen te koop op de kraampjes.  Kom je hand laten lezen of tarotkaartjes laten leggen in een van de spiri-tentjes, een lekker hapje scoren of genieten van verrassende straatartiesten en muziek. De Passages mag je niet missen deze dag!
Meer over de Passagedag


Straattheater Acts

Zaterdag 29 september 10.00-17.00u
Diverse locaties

Het winkelend publiek wordt de hele dag op verschillende plaatsen verrast door de leukste straattheateracts. Geniet van de leukste optredens. Ze variëren van Circus Snor tot Mad Hatter en van een levend mens in een kanon tot de Man van Staal-Steen-en-Kracht. Neem je kinderen mee van het wordt echt lachen geblazen!

Bekijk hier het hele programma van de straattheater acts.

Bulstronck


Theater gajes 2018 theater en muziek festival almere centrum schip in actie verkleind

‘Odyssee’ door Theater Gajes

Zaterdag 29 september 20.15-21.45u
Esplanade

Bezoek gratis de spectaculaire buitenvoorstelling van Theater Gajes. Hun nieuwste grote-plein-productie gaat over de held Odysseus. Na de strijd om Troje vertrekt Odysseus zegevierend naar huis. Gemakkelijk verloopt zijn reis niet, het lot bepaalt dat Odysseus jarenlang over de wateren zwerft. 

 Tijdens zijn reis sneuvelen zijn bemanningsleden en loopt zijn schip steeds meer schade op. Met de hulp van zijn goddelijke gids Athena overleeft hij de verwoestende krachten van de god van de zee Poseidon. Als het Odysseus, na een bezoek aan de onderwereld, lukt om al zijn strijd en listigheid te laten vallen kan hij eindelijk thuiskomen. Berooid en met niets meer dan vodden om zijn lijf staat hij oog in oog met zijn vrouw Penelope. Hoe dat afloopt……
Maak het mee op de Esplanade!
Meer over Odyssee door Theater Gajes


Platenmarkt

Zaterdag 29 september 10.00-17.00u
Schutterstraat

Liefhebbers van muziek op vinyl halen hun hart op tijdens de Platenmarkt, georganiseerd door Variaworld. Kom langs om heerlijk te snuffelen in de platenbakken van diverse kramen. Ontdek een wereld aan klassieke lp’s, singles en cd’s.
Altijd nog op zoek naar dat leuke nummer van jaren geleden? Dat plaatje tik je hier zeker op de kop!

Meer over de Platenmarkt 

platenmarkt-small_350x310_acf_cropped

Fantasy

Fantasy Parade

Zondag 30 september 12.00-17.00u
Passages, Forum en diverse locaties.

Dompel je onder in de fantasy wereld en laat je verrassen door de meest uiteenlopende en indrukwekkende kostuums die tijdens de Fantasy Parade langs zullen trekken. Maak kennis met Batman, Harry Potter, Prinsessen en de coolste piraten. De meest bijzondere fantasy karakters laten zichzelf zien deze middag.

Om 13.00 uur verzamelt de vrolijke stoet op het Forum, waar de band Sunfire speelt. Vanaf 13.30 vertrekt de parade door het centrum en de deelnemers verblijven hierna in de Passages, waar ook weer van alles te beleven is. Workshops, dans, straattheater, spelletjes, kraampjes, lekkernijen, handlezers…teveel om op te noemen. Volop gezelligheid mét een optreden van de band Pyrolysis!Kom je kijken? Of doe je mee?
Meer informatie over de Fantasy Parade en hoe je je kunt aanmelden.


Workshop door GROOT WILD

Zondag 30 september 14.30 – 15.45u
Zadelmakerstraat 21

Groot Wild organiseert een workshop ‘personage verdieping’ in het kader van de eerste Fantasy Parade in Almere. Bij deze workshop leer je hoe je zelf een personage kunt uit diepen.
In de HQ van Groot Wild kun je aan de hand van regisseur en workshopleider Aukje Dijkstra-Kroon een zelfbedacht personage verder uitdiepen. De workshop is gratis.
Meer informatie over de workshop door GROOT WILD


Sunfire

Zondag 30 september 13.00u
Forum

De band Sunfire heeft een geheel eigen repertoire en maakt nu al legende met hun Western Folk, een mix van americana, folk, country en bluegrass. Deze geweldige band is niet meer weg te denken op Nederlandse podia en daarbuiten. De troubadours van Sunfire brengen het publiek in beweging met hun unieke sound, rauwe vocals, meeslepende verhalen en onweerstaanbare energieke ritmes en melodieën. Het zien van Sunfire komt met een waarschuwing, de muziek blijft in je hoofd hangen, en het plezier op het podium zo aanstekelijk dat je mogelijk verslaafd raakt aan deze unieke band.

 

 

 

 

sunfire foto


 Gezellig in de Passages

zondag 30 september 12.00 – 17.00u

Passages

De hele zondag is het gezellig in de Passages en kun je leuke activiteiten doen. Bezoek de braderie, verschillende kraampjes en de spiri tentjes. Kinderen kunnen knutselen, meespelen met (bord)spelletjes en deelnemen aan de speurtocht. Ook zijn er optredens van dansschool Yvette, bekijk de shows om 12.00u in de Zoetelaarpassage, 15.00u in de Zadelmakerstraat en om 16.00u in de Bottelaarpassage.
Het beloofd een gezellige middag te worden met optredens van de band Pyrolysis door de hele Passage heen.