In het weekend van 27, 28 en 29 september is er ontzettend veel te doen tijdens het Uitfestival Almere, voorheen Theater & Muziek Festival. Het is de start van het culturele seizoen en daarbij staat het gehele weekend in het teken van muziek, theater, film, dans, kunst en cultuur.

Laat je zintuigen prikkelen in het Labyrinth of the Senses of ontdek aanstormend talent tijdens Popronde Almere 2019. Daarnaast kunnen liefhebbers van vinyl hun hart ophalen op de platenmarkt en larpers zich uitleven tijdens de Fantasy Parade 2019Een openluchtbioscoop, spectaculair straattheater, een montmatreplein en een voorproefje op het nieuwe theaterseizoen maken dit een niet te missen weekend.

Programma Uitfestival Almere

Vrijdag 27 september

17.00-23.00 uur

Op vrijdag is de premiere van het Labyrinth of the Senses, een interacties pop-up museum waar creatieven en performers de optimale beleving van de zintuigen centraal zetten. Op Belfort kun je genieten van soul, funk en disco muziek door DJ Melanie. DJ Chase draait je warm voor de buitenbioscoop op de Grote Markt. Heb jij al gestemd voor de film die gedraaid zal worden tijdens de openlucht bioscoop?

Bekijk het Uitfestival programma op vrijdag 27 september.

 

Zaterdag 28 september

10.00-01.00 uur

Struin op zaterdag over de Uitfestival Markt en de Platenmarkt in de Schutterstraat en tik de mooiste platen op de kop. Het restaurantplein Belfort wordt omgetoverd tot een heus Mini Montmatre vol met kunstenaars, karikatuur tekenaars met dans en zang optredens.
Houdt jij van orkesten? Dan moet je vandaag echt op de Citadel een kijkje nemen! En op het Forum kun je de dansgroepen niet om je heen.
Natuurlijk wordt je ook om je oren geslagen met straattheater. Zo kun je zomaar een verdwaalde luchtballon, The Mat Hatter, een fietsende DJ of de Robots van Theatergezelschap Vis à Vis tegenkomen. Klim op de bezemsteel rodeo, leer alle trucjes van Circus Snor en stap naar binnen bij een heuse Stripclub (SAY WHAT?!).

Zaterdag wil je echt niet missen want niet alleen Jeangu Macrooy, maar ook MC Lost en Tabitha treden vandaag op! 

Stap naar binnen bij de Interactieve kermisinstallatie van Theatergroep Suburbia en bezoek de huifkar van de Speelwildernis die speciaal dit weekend naar Almere Centrum toe komt. Ook kun je vandaag naar de Passages om de Spirituele beurs te bezoeken en mee doen aan de Wannabe Iris Apfel photoshoot.

Houdt jij van Anime en Fantasy? Dan kan jouw dag echt niet stuk! Kleed je aan in je mooiste fantasy of anime outfit en loop mee met de Fantasy Parade en bezoek daarna het Anime Event.

Ontdek de nieuwste bands, op bijzondere plekken tijdens Popronde Almere 2019. Zoals The Vices in Endzjin, Simon Keats in Hi-Fi Klubben en Jade PraiZe in The Black Cockatoo.

Bekijk het Uitfestival programma op zaterdag 28 september.

 

Zondag 29 september

12.00-17.00 uur

Hang stil in het moment zoals Keanu Reeves in The Matrix in de Bullit Time Photobooth of stap naar binnen bij de ‘feelgood brainwash in 1 minuut’.

Kids kunnen de maffe avonturen van Amio de paarse vogel aanhoren in de Pipo Wagen, een echte circus artiest worden, meedoen met de bezemsteel rodeo en meedoen met het kids open podium.

Ook vandaag kun je het Mini Montmatre bezoeken waar kunstenaars het doen lijken alsof je in Frankrijk bent beland. Het interactieve pop-up museum ‘Labyrinth of the Senses’ bezoeken en naar de Spirituele in de passages toegaan. Speciaal voor vandaag opent de Voetnoot haar deuren zodat jij mee kunt doen aan workshops en kun je de exposities van diverse kunstenaars bekijken.
Daarnaast wordt je vandaag om de oren geslagen met de prachtigste koren, dansoptredens, muziek en nog veel meer!

Bekijk het Uitfestival programma op zondag 29 september.

 

Kids Open Podium

De nieuwe zaal in de nieuwe bibliotheek
Ben jij tussen de 5 en 15 jaar oud en wil je je eigen act laten zien aan het publiek? Geef je nu op! Alleen of samen. Zingen, dansen, acteren, circus, goochelen of een andere act. Alles mag. Aanmeldingen naar: [email protected] .