Veiligheidsmuseum PIT Almere

Breng een bezoek aan Veiligheidsmuseum PIT in Almere. Weten hoe het is om een brand te blussen, boeven te vangen of eerste hulp te verlenen? Het Veiligheidsmuseum PIT in Almere biedt je een interactieve experience rondom veiligheid. Tijdens het bezoek aan het PIT Veiligheidsmuseum kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving in ons land zo veilig mogelijk te maken. Daarnaast vind je de meest bijzondere voertuigen die tentoongesteld staan binnen de deuren van PIT.

Behalve de expositie bezoeken, is er nog veel meer te doen. Zo kan je spannende games over forensisch onderzoek spelen, neem je een kijkje in een politiecel of wapenkluis, leer je op een skelter de verkeersregels, los je een misdaad en kan je een brand blussen! Na afloop van jouw bezoek weet jij hoe je een bijdrage kan leveren aan een veilige samenleving.

Blusboot
Naast het leerzame museum ligt regelmatig de historische blusboot Jan van der Heyde 2. De blusboot werd ingezet als brandweerboot op de Amsterdamse wateren. Uiteraard krijg je bij aanwezigheid de kans om de boot te bezichtigen.

Kinderfeestjes
Op zoek naar een originele plek voor een kinderfeestje? Het Veiligheidsmuseum PIT biedt ook kinderpartijtjes aan. De jarige en vriendjes/vriendinnetjes worden ontvangen met limonade en een lekkere taart. Daarna wordt er een spel gespeeld. Zo kunnen ze kiezen uit een speurneuzen-, brandweer- of ambulance opdracht. Natuurlijk nodigen wij ook alle scholen uit om een bezoek te brengen aan PIT Almere.

Het Veiligheidsmuseum PIT in Almere Centrum is elke dag geopend behalve op maandag!

Schipperplein 4
1315 SB Almere

OPENINGSTIJDEN

  • Di. 11:00 17:00
  • Wo. 11:00 17:00
  • Do. 11:00 17:00
  • Vr. 11:00 17:00
  • Za. 11:00 17:00
  • Zo. 11:00 17:00