Slaapstad

De Diagonaal 40 is tot en met 17 maart open voor publiek. Twee maanden leent deze locatie zich voor meer dan zeven evenementen rondom het thema slaap. “We weten allemaal hoe belangrijk het voor je is om te bewegen en gezond te eten. Maar, over slaap hebben wij het eigenlijk nooit. Terwijl een goede nachtrust ervoor zorgt dat je energie hebt, je je fijn voelt en productiever bent. ” vertelt Valerie Bos, campagneleider van Slaapstad.

De evenementen die op het programma staan variëren van; “Nachtcollege” met hersenwetenschapper Eus van Someren, die neemt het publiek mee in de wereld van slaap, tijdens een lezing waar je wel wakker bij móét blijven! Tot “Soul & Brains”, een avond waar wetenschap en muziek samenkomen. Ook kun je in gesprek gaan met startups en designers die zoeken naar innovatieve oplossingen voor eeuwenoude slaapproblemen, zoals de eerste slaaprobot ter wereld, tijdens “Bedtalks”. Of kom naar “een beschuitje eten met”, met Seksuoloog Minke de Boer en andere experts en ga in gesprek over welke impact liefde heeft op slaap. Kortom, kom events bezoeken, lezingen bijwonen, slaapfeestjes rocken en kom kussengevechten winnen. Of kom gewoon lekker een tukkie doen.

Over Economic Board Almere

Economic Board Almere wil jou inspireren en faciliteren om te excelleren. Om onze stad en zo ook de wereld een stukje mooier te maken. Economic Board Almere laat talent groeien en geven de bestaande en nieuwe economie een kans om mee te bouwen aan deze jonge stad.

Dat kan hier namelijk. En dat gebeurt hier al, onder onze neuzen. Ons Almere is een ware proeftuin. Een plek waar je alle ruimte en middelen vindt om je een slag in de rondte te experimenteren en uitproberen. Er zijn maar weinig steden waarin je zó van dichtbij kunt meebouwen aan de stad van de toekomst. Waar je eigenaarschap kunt pakken en impact kunt genereren door het eens lekker compleet anders te doen allemaal. Het enige wat je nodig hebt is de juiste energie.

Energie om nieuwe manieren te vinden voor hoe we samen in de stad wonen. Voor hoe we werken en leren, maar ook produceren en consumeren. Energie om onze samenleving inclusiever te maken, om gemene delers en balans tussen groei en duurzaamheid te vinden. Om samen met ons de Productieve Stad te creëren die gezond, slim, jong, groen en uitzonderlijk leuk is bovendien.

Programma Slaapstad

19 januari Nachtcollege met Eus van Someren

Wie is er niet weleens in slaap gevallen in de collegebanken? Ellenlange powerpoints en monotone stemmen. Tijdens die nachtcollege gaat het er anders aan toe en zorg je wel dat je bij de les blijft. Wetenschapper Eus van Someren neemt ons mee in de wereld van slaap tijdens een lezing waar je wel wakker bij móet blijven!

24 januari Soul & Brains

Wat is het geheim van een goede nacht slaap? Waarom zijn zoveel mensen ondersteboven van het verzetten van de klok? Kunnen mensen in winterslaap raken? En is er een verband tussen slaap en depressie? Hersenwetenschapper Eus van Someren, psychiater Birit Broekman, farmacoloog Rob Hennig en andere slaapdeskundigen vertellen je tijdens Soul & Brains alles wat je nog niet wist over slaap. Met een muzikaal tintje.

31 januari ‘Sophie in de mentale kreukels – slaap’ screening

Iedereen is druk, druk, druk. Steeds meer mensen belanden opgebrand thuis en wij lijken het normaal te gaan vinden. Waarom eigenlijk? Of valt het allemaal wel mee? En is slaap misschien de oplossing? Samen kijken we naar een aflevering van Sophie in de mentale kreukels, waarin
onder andere Floortje Dessing, Fresku en Ronnie Flex vertellen over hun ervaringen. Na de aflevering gaan we in gesprek met experts en vragen elkaar de nachthemden van het lijf.

7 februari Bedtalks

De beste gesprekken beginnen in bed, wanneer je eigenlijk al lang slapen moet. Een bijzondere avond met o.a de eerste slaaprobot Somnox, Sporter Edwin de Vries en het slaapteam van het Flevoziekenhuis.

14 februari Beschuitje eten met..

Liefde is: kriebels in je buik en slapeloze nachten. Hoe komt dat eigenlijk? Waarom heeft de liefde zoveel impact op ons leven? Samen met een psycholoog en filosoof gaan we in gesprek over hoe onze droompartner ons uit onze dromen houdt. Met o.a Sexuoloog Minke de Boer, bekend van Spuiten en Slikken.

14 maart Slaapyoga

Rekken, strekken en indommelen tijdens Savasana. Kom helemaal tot rust tijdens een gratis yoga- en meditatieles verzorgd door Club Pelikaan.

15 maart World Sleep Day

Een dag om slaap te vieren, hij bestaat echt! Daarom een programma om van te dromen. Doe een dutje in de Beste Binnenstad van Nederland, win een kussengevecht of leer meer over slaap tijdens een slaapverwekkend college. We creëren aandacht voor onderzoek, onderwijs en haken politiek aan om slaap op de agenda te zetten.

Foto: Sven Kraaijenbrink

De Diagonaal 40

Bekijk de foto’s van onderwerp