Vier Bevrijdingsdag in Almere Centrum tijdens de 31e editie van het Bevrijdingsfestival Flevoland

Almere Centrum, 26 april 2024 – Bevrijdingsdag is een dag van viering en saamhorigheid, en waar anders dan in Almere Centrum kan deze dag beter gevierd worden? Op 5 mei transformeren de Grote Markt en de Esplanade in een bruisend feestterrein voor jong en oud tijdens de 31e editie van het Bevrijdingsfestival Flevoland. Op het programma staan verschillende acts en artiesten waaronder Douwe Bob, Flemming, Bizzy, bekende Nederpopnamen als Henk Westbroek, Lois Lane, Hans de Booij en nog veel meer!

Hoofdpodium Esplanade
Het epicentrum van de festiviteiten is de Esplanade. Hier staat vanaf 13.00 uur een line-up van topartiesten op het hoofdpodium. De "Baas van de clubs" Bizzey zal zijn bekende hits zoals "Traag" en "Hij is van Mij" laten schallen door de speakers, vergezeld door meer dan 50 andere nummers die de hitlijsten blijven domineren. Douwe Bob zal zijn kenmerkende energieke live show naar het podium brengen, terwijl The Dirty Daddies met hun spectaculaire feestshow het dak eraf zullen blazen. Nederpopliefhebbers worden getrakteerd op een XL Show van de Nederpop Allstars met artiesten als Henk Westbroek, Erik Mesie, Hans de Booij, Loïs Lane, Nol Havens en Alides Hidding. De ‘Ambassadeur van de Vrijheid” Flemming sluit de programmering op de Esplanade op spetterende wijze af met hits als Automatisch" en "Amsterdam”. Op Poppodium de Meester Stage en het Young Movement Podium treden verschillende regionale (pop)acts op

Randprogrammering en Grote Markt 
Op de Grote Markt kan genoten worden van een gevarieerd programma met dansoptredens van verschillende Almeerse dansscholen. Ook staan er verschillende, vaak lokale acts als Fire Proof, Vince Collet, Wesly Bronkhorst, Danny Nicolay en meer op het podium. Liefhebbers van kunst zullen het programma van Kunst = Leuk in hun culturele ontmoetingsplek  aan de Schutterstraat weten te waarderen. Er zijn verder verschillende activiteiten die aansluiten bij het thema van het festival, zoals Vrijheidscolleges, Vrijheidsmaaltijden en de Songs for Freedom contest waarbij lokale bands en muzikanten een ode brengen aan vrijheid. De winnaar speelt die dag op het hoofdpodium.

Een uitgebreid overzicht van alle acts met tijden en details staat op de speciale eventpagina van Almere Centrum. 

Over Almere Centrum
Het toonaangevende centrum van Almere heeft enorm veel te bieden. Niet voor niets is Almere Centrum sinds 2017 uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er in totaal zo’n 400 verschillende winkels van grote modenamen als ZARA, Primark, Peek & Cloppenburg, Superdry, Pull & Bear, Only for Men en H&M maar ook speciaalzaken als Bever, Vitaminstore, Rituals, KIKO Milano en Jeans Centre. De leuke kleinere winkeltjes en boetiekjes zijn te vinden in de Passages. 

Ook op het gebied van cultuur stelt Almere niet teleur. Het Filmhuis in De Nieuwe Bibliotheek en de Kunstlinie hebben een afwisselend programmering aan cultuur, film en kunst. De bijzondere architectuur van internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, trekt bezoekers van over de hele wereld. Met diverse wandelroutes, een wekelijkse overdekte rondvaart op zondag en bootjes die kunnen worden gehuurd kan Almere zowel op het land als op het water worden ontdekt. 

De vele terrassen en het ruime aanbod aan horecagelegenheden met uiteenlopende keukens bieden genoeg keuze voor een gezellig diner, een drankje of een ontspannen koffiemoment. Met mooi weer maakt het stadsstrand aan het Weerwater, midden in het centrum, de sfeer compleet 

Almere Centrum is een perfecte bestemming voor een dagje uit en ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en het Gooi. Het gebied is autovrij maar biedt diverse parkeergarages met ruime plekken en het treinstation van Almere Centrum ligt in het winkelgebied. 

Almerecentrum.nl 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!