Voor Koningsdag blijf je natuurlijk in Almere! De festiviteiten beginnen in Almere Centrum altijd al de avond van te voren tijdens Koningsnacht op vrijdag 26 april. Vanaf 17.00u start de Almeerse Koningsnacht met vrijmarkten op de gebruikelijke pleinen in Almere Centrum. De hele nacht kun je struinen langs de kleedjes voor mooie hebbedingetjes.
Op de Grote Markt en het Belfortplein is het de hele nacht gezellig met optredens van DJs en op ook het Stadhuisplein is het gezellig voor kinderen met diverse optredens en activiteiten.

 
Op zaterdag 27 april is het koningsdag en wordt het natuurlijk ook één groot feest in Almere Centrum! Op de diverse pleinen kun je genieten van het koningsdag programma met muziek op de Grote Markt, Belfort en Stadhuisplein.

Download het Koningsnacht en het Koningsdag programma hier.

Koningsdag vrijmarkt in Almere Centrum

Het belooft weer een gezellige Koningsdag te worden in het centrum van Almere. De vrijmarkt start op vrijdag 26 april vanaf 17.00 uur en duurt tot en met zaterdag 27 april 17.00 uur.
Van het Stationsplein tot het Forum en van de Passages tot het Stadhuisplein kun je een kleedje neerleggen en spulletjes verkopen. Het is niet in het hele centrum toegestaan om te verkopen. Zie de download om te zien waar het is toegestaan om spulletjes te verkopen.

  • Het afbakenen of reserveren van plekken is niet toegestaan.
  • De vrijmarkt mag de hele nacht doorgaan! Maar let op: stoepen van winkels met een posters waarop staat dat zij met Koningsdag open zijn, moeten vrij blijven!
  • In verband met de voedselveiligheid is verkoop van (zelfgemaakte) etens- en drinkwaren door particulieren niet toegestaan.
  • Er is dit jaar geen commerciële markt. Commerciële handelaren en de verkoop van nieuwe producten zijn niet toegestaan op de vrijmarkt.

Download hier de plattegrond en zie waar de vrijmarkt is toegestaan.