Switch to English »

 

Een magische lichtkunstroute rondom het Almeerse Weerwater

In de herfstvakantie van 2024 vindt, van 25 oktober tot en met 3 november, de derde editie van ALLUMINOUS plaats; het Almeerse lichtkunstfestival waar je in een magische wandeling van circa twee uur rondom het Weerwater verschillende lichtkunstwerken kunt ontdekken. Na het grote succes van de ALLUMINOUS edities in 2022 en 2023 met 30.000 en 34.000 bezoekers, is het lichtkunstfestival terug met tien nieuwe lichtkunstwerken, de fietsroute, de pendelboot en een bomvol randprogramma met muziekoptredens, activiteiten en horeca.

ALLUMINOUS is een gratis festival. ALLUMINOUS start iedere avond om 18.00. Op vrijdagen en zaterdagen zijn de kunstwerken te zien tot 23.00. Van zondag t/m donderdag zijn de kunstwerken te zien tot 22.00. Er is geen start- of eindpunt van de lichtkunstroute. Je kunt de wandeling starten op elk gewenst punt van het Rondje Weerwater.

De beste ALLUMINOUS-ervaring heb je als je de route wandelt. Voor iedereen die liever fietst is er een fietsroute, die deels afwijkt van de wandelroute. Op korte afstanden van de kunstwerken zijn fietsenstallingen geplaatst waar je jouw fiets kunt stallen als je naar het kunstwerk gaat kijken. De pendelboot vaart tussen de Esplanade steiger en de Hortus-steiger. Door de pendelboot te nemen kun je de route opsplitsen in 2 delen en een halve route lopen.

Kunstenaars ALLUMINOUS 2023

Vier duo’s van in totaal acht kunstenaars maakten voor ALLUMINOUS 2023 nieuwe lichtkunstwerken. De kunstenaars hadden sinds het voorjaar gewerkt aan hun voorstellen en werkten in de zomer van 2023 aan de productie van hun kunstwerken.

Ontdek de kunstenaars »
Lichtkunstfestival ALLUMINOUS

Terugblik

Ga weer even terug naar de prachtige lichtkunstroute ALLUMINOUS 2023 en bekijk de aftermovie.

Aftermovie 2023 »

Word sponsor

ALLUMINOUS is hét nieuwe netwerkfestival voor het Almeerse bedrijfsleven. Instappen als sponsor kan al vanaf 500 euro. Daarvoor ontvang je twee uitnodigingen voor de hele fijne netwerkborrel met rondleiding en vermelden we jouw bedrijf op de website. 

Draag jij het nieuwe lichtkunstfestival een warm hart toe? Neem dan contact op met zakelijk leider Sandra van Beers via mail sandra@alluminous.nl om te bekijken welke mogelijkheden ALLUMINOUS heeft voor uw organisatie.

Word vrijwilliger

De eerste en tweede editie van Lichtkunstfestival ALLUMINOUS  had niet gerealiseerd kunnen worden zonder de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers. Ook dit jaar zijn we op zoek naar vrijwilligers, die ons willen helpen om de komende editie van ALLUMINOUS, wederom tot een groot succes te maken. 

Wil jij als vrijwilliger deel uitmaken van dit nieuwe Almeerse festival, of ben jij lid of bestuurder van een vereniging of sportclub, die zich met haar leden in ruil voor een bijdrage aan de clubkas wil inzetten voor dit unieke evenement, meld je dan aan! 

We zijn op zoek naar vrijwilligers om ons te ondersteunen in bijvoorbeeld de volgende functies: gastenontvangst, infobalie-host, verkeersregelaar of suppoost bij één van de lichtkunstwerken. 
Mail naar bianca@alluminous.nl om de mogelijkheden voor te bespreken.

FAQ

Veelgestelde vragen met bijbehorende antwoorden over ALLUMINOUS vind je hier!

FAQ »

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!