Lichtkunstfestival

English version »

 

Het programma van 2023 is nog niet bekend. Hieronder vind je het programma van de vorige editie.

Maak tijdens Lichtkunst Festival Alluminous na zonsondergang een hele bijzondere wandeling door Almere Centrum, rondom het Weerwater en over het Floriadeterrein. Laat je overdonderen door prachtige videomappings op imposante gebouwen en locaties in Almere Centrum en sta even écht stil bij theatrale lichtkunstwerken rondom het Weerwater.

Het is de eerste keer dat Het Rondje Weerwater helemaal te maken is. Speciaal voor Alluminous is de spiksplinternieuwe Weerwaterbrug tijdelijk geopend en worden bezoekers getrakteerd op een stukje Floriadepark: Utopia Eiland. Met zijn groene oevers, strandjes en sportieve mogelijkheden is het Weerwater de perfecte plek in de stad om te wandelen, te ontspannen en elkaar te ontmoeten.

Tijdens het Lichtkunst Festival Alluminous ontdek je hoe divers het landschap rondom het Weerwater is. Het uitzicht is vanaf iedere oever weer anders en vormt uitdagende en onverwacht poëtische locaties voor de op de omgeving geïnspireerde lichtkunstwerken die je telkens in een andere droomwereld meenemen. In de weekenden ontdek je Almere Centrum door prachtige videomapping op een hele andere manier!

Onderdelen

Lichtkunst route

Locatie: Weerwater
Data: 7 t/m 16 oktober

(Her)ontdek het Weerwater met acht lichtkunstwerken. 

Ontdek de lichtkunst route »

Videomapping route

Locatie: Almere Centrum
Data: 7 t/m 9 & 14 t/m 16 oktober

Ervaar Almere Centrum met zes bewegende licht- & videoprojecties.

Meer over de videomapping route »

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!