Tijdens de Urban Sports Games is de Esplanade, Forum en het Stadhuisplein dé plek voor iedereen die van urban sporten houdt! Urban Sports Games staan voor vrijheid, het verleggen van grenzen en het creëren van je eigen stijl. Er worden diverse wedstrijden georganiseerd, maar ook demo's en workshops. Deelname aan alle onderdelen is gratis en geheel op eigen risico.

De Urban Sports Games beginnen op vrijdag 31 mei met de Urban Business Games voor ondernemers en de Urban School Games voor basisscholen. Op zaterdag 1 en zondag 2 juni is het Forum en de Esplanade dé plek voor alle liefhebbers van urban sporten.

Er zijn wedstrijden voor de professionals met o.a. het Open Dutch Skimboard Championship en het International BMX Flatland Event. Ook het publiek kan meedoen met diverse wedstrijden, zoals snelste rope skipper van Nederland competitie, speedrun Freerun, Chase tag, Downhill skate en 3x3 basketball shoot outs.

Locaties
Esplanade: zaterdag en zondag van 12:00 – 18:00 uur: Hoofdpodium, Freerunning, Chase Tag, Freestyle Football, Rope Skipping, Suppen, BMX Flatland, Urban Hockey, Dance, Skimboarden, Skateboarden, Stuntsteppen en Beach Volleybal.

Forum: zaterdag en zondag van 12:00 – 18:00 uur: Crossfit.

Stadhuisplein: zondag 12:00 – 18:00 uur: 3×3 basketball.

Kom jouw urban sport talent ontdekken! Er is van alles te doen. Lees hieronder verder over de verschillende activiteiten. Meer informatie over de programma onderdelen en de exacte tijden vind je op de website van Urban Sports Games.

Hoofdpodium - op de Esplanade

Zaterdag 1 juni

12.00 uur Opening
12.15 uur Workshop Afro Dance door Petit Afro
13.00 uur Dance Showcase Flevoland
14.15 uur Demo Rope Skipping door No Pressure
14.30 uur Kwalificaties International BMX Flatland Event
16.30 uur Freestyle Skate Jam
17.30 uur BMX Flatland Tricks for Cash

Zondag 2 juni

12.00 uur Kick Off
12.15 uur Workshop HipHop door Juvat Westendorp
13.00 uur Dance Showcase Flevoland
14.15 uur Demo Rope Skipping door Elevate Rope
14.30 uur Demo Freestyle Football
14.45 uur Finales International BMX Flatland Event
16.00 uur Demo Rope Skipping door Next Level
16.10 uur Dance floor is yours
17.00 uur Cultural Recap weekend

 

1 juni - Doe je mee?

Afro Dance

12.15 uur

Dans mee met de dansmoves van Petit Afro tijdens de Afro Dance workshop, geschikt voor zowel beginners als ervaren dansers, op het hoofdpodium!

Skimboarden

12.15/14.15/16.00 uur

Tijdens de Urban Sports Games is er ook de kans om kennis te maken met Skimboarden. Het is een watersport waarbij je op een dun laagje water op een plank (skimboard) over het water beweegt.
Bij het strand op de Esplanade wordt een 27 meter lange skimboardbaan (skimpool) gelegd. Op deze baan worden op zaterdag 1 juni workshops en demonstraties gegeven door Waalhalla Skate. Alle materialen zijn aanwezig, je hoeft alleen je zwembroek aan te hebben om mee te kunnen doen. Je kunt oefenen op zaterdag en je eventueel ook aanmelden voor de wedstrijd op zondag.

Op zondag 2 juni wordt het Open Dutch Skimboard Championship gehouden op de Skimpool. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën en er is een Elite wedstrijd voor pro atleten. In heats nemen deelnemers het tegen elkaar om zoveel mogelijk tricks te laten zien tijdens hun runs over de baan. De beste deelnemer per heat gaat door naar de volgende ronde. Het toernooi wordt gehouden onder toezicht van niemand minder dan host Adrien Raza. Adrien is viervoudig Europees kampioen Skimboarder. Deelname aan alle skimboard activiteiten is gratis en op eigen risico.

Schrijf je in »

Beachvolleybal

12.00 - 18.00 uur

Doe mee en ontdek het plezier van beachvolleybal met volleybalvereniging Allvo! Geen aanmelding vooraf nodig.We zien je op het Esplanade strand!

Beachvolleybal Esplanade

Freerunning

13.00-14.30 uur

Duik in de wereld van Freerunnen met Zero Freerunning Almere en leer de basisvaardigheden! Geen aanmelding vooraf nodig - gewoon langskomen en meedoen! Ontdek nieuwe trucjes of verbeter je huidige skills.

 

Lees meer over de parcours »
Freerunning Airfloor

Skateboarden en stuntsteppen

12.00 - 13.00 uur en van 17.00 - 18.00 uur

Ontdek de sensatie van skateboarden en stuntsteppen op ons avontuurlijke parcours! Je kunt gratis materialen lenen om zelf uit te proberen op het parcours. Of je nu een ervaren skater bent of gewoon wilt leren, we hebben alles wat je nodig hebt voor een geweldige tijd!

1 & 2 juni - Doe je mee?

BMX flatland

12.00 - 18.00 uur

BMX flatland wordt ook wel gezien als de moeilijkste en meeste technische vorm van BMX’en. Op de vloer zonder obstakels worden tricks en combinaties uitgevoerd, waarbij een hoge mate van balans, uithoudingsvermogen en creativiteit aan te pas komt. BMX flatland wordt dan ook gezien als een kunstvorm, naast dat het een sport is.

Er zijn demonstraties, jams en er is een internationale wedstrijd. Het ACT BMX team van voormalig Wereldkampioen Flatland Sietse van Berkel leert jouw ook graag de eerste trucjes tijdens de gratis workshops. Deelname en gebruik van de materialen is gratis en op eigen risico.

Schrijf je in »

Rope Skipping

12.00 - 18.00 uur

Touwtjespringen next level! Dat is de sport rope skipping. Van een simple kruis met je armen voor je lichaam, tot een sprong waarbij het touw vier keer onder je doorgaat met je handen achter je rug. Jij verzint het, wij kunnen het! Rope skipping kent verschillende onderdelen waarbij je alleen, met z’n tweeën of met een hele groep kan springen. Ook het aantal touwen dat gebruikt wordt varieert en springen op muziek zorgt voor een extra uitdaging en een goede vibe!

Tijdens de Urban Sports Games kan jij kennismaken met Rope Skipping. Leer trucjes met je eigen touw, spring samen in het lange touw, of probeer in te springen in double dutch. Daarnaast gaan we ook opzoek naar de snelste touwtje springer in 30 seconden en kan je genieten van demonstraties van de beste rope skippers van Nederland! 

Dus pak je touw, neem je vrienden mee en maak je klaar voor een hele hoop spring plezier! (touwen zijn te leen!)

Airfloor

12.00 - 18.00 uur

Altijd al een salto, backflip of barani willen leren? De jumpmasters van Jumping Jack staan klaar op de airfloor om je de coolste tricks bij te brengen. De airfloor is een megagroot luchtkussen dat ervoor zorgt dat je veilig je oefeningen kunt uitproberen. Liever niet de lucht in? Geen probleem! De masters kunnen je ook leren hoe je een koprol of radslag maakt. Alles is mogelijk en deelname is gratis.

Dit jaar kunnen de freerunners ook terecht op een echt World Chase Tag-parcours. Op dit uitdagende parcours kun je jouw freeruntechniek, snelheid en souplesse echt testen. 

Freerunning Airfloor

Panna hockey

12.00 - 18.00 uur

Panna hockey is leuk voor iedereen, jong en oud. Door de snelle bewegingen en mooie acties is het indrukwekkend om te bekijken. Ben jij degene die je tegenstander kan verslaan in deze battle?

Suppen

12.00 - 18.00 uur

Suppen is momenteel een van de populairste watersporten. Maak gratis gebruik van een van onze SUPS en beleef de Urban Sports Games op het water! Onze buurtsportcoaches van Talent in Opleiding staan klaar om je te helpen het water bij het Esplanade strand op te gaan en je te voorzien van tips over houding en techniek. Geen aanmelding vooraf vereist.

Suppen

Crossfit

12.00 -18.00 uur

Leer de perfecte pull-up, verbeter je weightlifting skills of ontdek alles over het crossfit-evenement Hydrox van World of Weights! Geen voorafgaande aanmelding vereist. Wees er wel snel bij, want deelname is beperkt! Kom langs op het Forum en doe mee!

2 juni - Doe je mee?

3x3 Basketball

12.00 - 18.00 uur

In 2024 wordt er op zondag 2 juni weer een 3×3 basketball wedstrijd georganiseerd. Dan is het een officiële voorronde van de NBB 3x3NL tour en kunnen teams zich plaatsen voor de nationale finale later in het jaar. 

Ook zijn er weer workshops en is er de shootout contest. Beide worden begeleid door de Almeerse basketbal school 24/8 Basketball.

3x3 basketbal

Chase Tag

13.00 - 14.30 uur

Leer de basic skills in Chase Tag ( professioneel tikkertje) van Nederlands kampioen Dave Hogenboom. Je leert alle ins-and-outs en maakt kennis met de baan. En je gaat natuurlijk wat potjes spelen.  Aanmelding vooraf is niet nodig. Sportkleding en sportschoenen zijn handig.

Rolstoelbasketbal

14.00/15.30 uur

De Almere Wheelers willen jou graag kennis laten maken met rolstoelbasketball en met de mogelijkheid om deze sport te beoefenen. Er is ook de mogelijkheid voor mensen zonder beperking om te ervaren hoe het is om in een rolstoel te sporten. 

Skateboarden en stuntsteppen

12.00 / 13.00 uur

Skateschool SKEET bestaat nog maar sinds maart 2023, maar is al niet meer weg te denken uit Almere. Ze verzorgen 3 dagen per week stuntstep- en skateboardles op de skatebaan in het Beatrixpark in Almere Kruidenwijk. Tijdens de Urban Sports Games is het mogelijk om gratis en vrijblijvend kennis te maken met skateboarden en stuntsteppen. Kom jij langs om een ollie of bunny hop te maken? De coaches van SKEET helpen je bij het maken van je eerste meters of voor het geven van tips & tricks om je skills te verbeteren!

Ben je geen beginner, maar skateboard je al langer? Doe dan mee met de Own The Spot wedstrijd, downhill challenge of pimp my ride workshop.

Kom meer te weten over Skate »
SKEET

Freestyle Football

Namens StreetSkills is freestyler Mike aanwezig om jullie allemaal freestyle voetbal skills aan te leren. Gave tricks als het rondje om de wereld en de bal in de nek leggen komen allemaal voorbij. Daarnaast geeft Mike ook nog een aantal spectaculaire freestyle shows waarin hij zijn beste skills laat zien! Kom jij ook?

Hip Hop workshop

12.15 uur

Dans mee met de dansmoves van Juvat Westendorp tijdens de Hip Hop workshop, geschikt voor zowel beginners als ervaren dansers, op het hoofdpodium!

Wedstrijden en competities

Zaterdag 1 juni

12.00 - 18.00 uur Panna Knock Out
12.30 - 14.30 uur Rope Speed wedstrijd
13.00 - 17.00 uur Own The Spot
14.30 - 16.30 uur BMX Flatland Event - kwalificatie runs
16.00 - 17.00 uur Speedrun wedstrijd Freerun
17.30 uur  Tricks for cash BMX Flatland

Zondag 2 juni

12.30 - 14.30 uur Rope Speed wedstrijd
13.00 - 17.00 uur Open NK Skimboarden met best runs en best tricks voor amateur- en pro skimboarders.
13.00 - 16.00 uur  Beachvolleybaltoernooi 4 tegen 4. Deelname voor iedereen.
14.00 - 15.00 uur Downhill Jam op de helling van de Esplanade voor alle urban sporters op wieltjes.
14.45 uur Finale rondes BMX Flatland Event.
16.00 - 17.00 uur Chase Tag wedstrijd. In teams van 6 zullen spelers het tegen elkaar opnemen.

 

Aftermovie 2022 - Kom alvast in de stemming!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!