Tijdens de Urban Sports Games is de Esplanade de place-to-be voor iedereen die van urban sporten houdt! Urban sports staan voor vrijheid, grenzen verleggen en je een eigen stijl creëren. Er worden diverse wedstrijden georganiseerd. Naast de wedstrijden zijn er ook verschillende demo's en workshops. Deelname voor alle onderdelen is gratis en volledig op eigen risico is.

Doe je mee?

3x3 Basketball

Ook dit jaar zal er in het centrum van Almere een 3x3 Basketball toernooi worden georganiseerd. Tijdens de Urban Sports Games zal 248 Basketbal een toernooi organiseren voor de ALLY trap op Het Forum. Wil jij samen met je vrienden de winnaar worden van het 3x3 Basketbaltoernooi tijdens de Urban Sports Games? Meld je dan snel aan!

3x3 basketbal

Timetable

12.00 - 13.15 uur voorrondes u16
13.15 - 13.30 uur basketball show
13.30 - 13.45 uur finale u16
14.00 - 16.15 uur voorrondes 16+/Elite
16.15 - 16.30 uur finale 16+
16.30 - 16.45 uur moves show
16.45 - 17.00 uur  finale Elite

 

BMX flatline

Het Act BMX team staat voor jullie klaar met spectaculaire BMX demonstraties met flinke sprongen en de mogelijkheid om zelf te (BMX) fietsen op het mobiele verkeerssimulatie parcours met obstakels. Neem je eigen BMX en beschermers mee of leen er één van ons. Deelname en gebruik van de materialen is op eigen risico.

BMX

Freerunning Airfloor

Altijd al een salto, backflip of barani willen leren? De jumpmasters van Jumping Jack staan klaar op de airfloor om je de tofste tricks te leren. De airfloor is een mega luchtkussen dat ervoor zorgt dat je veilig je oefening kunt uitproberen. Wil je liever niet de lucht in gaan: de masters kunnen je natuurlijk ook een koprol of radslag leren. Alles is mogelijk! Aanmelden van te voren is niet nodig, dus zien we je zondag 25 juni op de airfloor? 

Freerunning Airfloor

Freestyle Football

Namens StreetSkills is freestyler Mike aanwezig om jullie allemaal freestyle voetbal skills aan te leren. Gave tricks als het rondje om de wereld en de bal in de nek leggen komen allemaal voorbij. Daarnaast geeft Mike ook nog een aantal spectaculaire freestyle shows waarin hij zijn beste skills laat zien! Kom jij ook?

Freestyle Football

Beachvolleybal

Op het strandje op de Esplanade kun je tijdens de Urban Sports Games ook Beachvolleyballen. Wil jij tips, beter worden of gewoon een potje volleyballen, stap met je blote voeten in het zand en doe gratis mee!

Beachvolleybal Esplanade

Skate

Skateschool SKEET bestaat nog maar sinds maart 2023, maar is al niet meer weg te denken uit Almere. Ze verzorgen 3 dagen per week stuntstep- en skateboardles op de skatebaan in het Beatrixpark in Almere Kruidenwijk. Tijdens de Urban City Games is het mogelijk om gratis en vrijblijvend kennis te maken met skateboarden en stuntsteppen. Kom jij langs om een ollie of bunny hop te maken? De coaches van SKEET helpen je bij het maken van je eerste meters of voor het geven van tips & tricks om je skills te verbeteren!

Ben je geen beginner, maar semi-professional? Doe dan mee met één van de wedstrijden van Kamp Seedorf. Ook zullen ze een demo geven. 

SKEET

Timetable

12.00 - 12.45 uur vrij skaten
12.45 - 13.00 uur demo Kamp Seedorf
13.00 - 13.30 uur  deelnemers wedstrijd tot 14 jaar
13.30 - 14.00 uur deelnemers wedstrijd 14 jaar en ouder
14.00 - 14.15 uur demo Kamp Seedorf
14.15 - 15.00 uur vrij skaten deelnemers wedstrijd
15.00 - 15.30 uur eerste en tweede ronde deelnemers tot 14 jaar
15.30 - 16.00 uur eerste en tweede ronde deelnemers 14 jaar en ouder
16.00 - 16.45 uur best trick voor iedereen, op verschillende obstakels 
16.45 - 17.00 uur prijsuitreiking

 

Panna Knock Out

Op zondag 25 juni komt Panna Knock Out in samenwerking met het Jeugdfonds Sport en Cultuur naar Almere! Neem het op tegen influencer en vice-wereldkampioen Nasser el Jackson of doe GRATIS mee aan het toernooi. Er wordt 1 tegen 1 gespeeld in de volgende categorieën: U12, U15, 16+ en meiden. De winnaar van elke categorie kwalificeert zich voor het Nederlands Kampioenschap Panna Knock Out 2023!

Aanmelden en opwarmen kan tussen 12:00 en 13:00 en het toernooi duurt van 13:00 tot 17:00.

Nasser el Jackson - Panna Knock Out

Panna hockey

Panna hockey is leuk voor iedereen, jong en oud. Door de snelle bewegingen en mooie acties is het indrukwekkend om te bekijken. Ben jij degene die je tegenstander kan verslaan in deze battle?

Pannahockey

Suppen

Suppen is één van de populairste watersporten op dit moment. Maak gratis gebruik van één van de SUPS om ook op het water de Urban Sports Games te beleven. De buurtsportcoaches van Talent in Opleiding helpen je het water op en zullen je voorzien van tips over je houding en techniek.

Suppen

Roundnet

Deze dynamische en creatieve sport wordt gespeeld door 2 teams van twee personen die rondom een kleine trampoline staan. Gebruik je handen en voeten om de bal op de trampoline te krijgen. Scoor punten door de bal via de trampoline op de grond te spelen. Speel samen met Talent in Opleiding deze compacte versie van beachvolleybal. Hoelang duurde jouw rally?

Roundnet

TikTok workshop

Het Demoteam Get Fly van Moves! Almere gaat jou helpen om je favoriete TikTok dansje goed uit te voeren. Doe mee met de TikTok workshop en maak je filmpje samen met deze stoere dansers.

Moves Almere Group

Aftermovie 2022 - Kom alvast in de stemming!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!