Kunst, Architectuur & muziek!

Maak kennis met de kunst, architectuur en muziek van Almere Centrum. Almere is de jongste stad van Nederland en wordt wel een architectuurmuseum in de openlucht genoemd. Het werk van wereldberoemde architecten als Rem Koolhaas, René van Zuuk, Herman Herzberger, Christian de Portzamparc en William Alsop kun je hier bewonderen op slechts één vierkante kilometer. 

In het landelijke ‘Weekend van de Architectuur’ heeft ook Almere Centrum een interactief programma. Ontdek op een speelse manier verhalen over de architectuur. Diverse lokale kunstenaars maken kunstwerken, die het centrum en de architectuur nog aantrekkelijker maken. Je ontdekt plekken waar je normaal niet komt en waar lokale artiesten hun pop up performance art neerzetten.

City Walks

Wil je een rondleiding door Almere Centrum met een gids? Boek dan een City Walk! Voor €7,50 ga je 2 uur lang op pad met een gids die van alles vertelt over de architectonische highlights. Ook worden er leuke weetjes verteld over de jonge stad Almere.

Boek nu »
City Walk Almere Centrum

Ally, Art & Architecture Audiotour

Maak kennis met het werk van wereldberoemde architecten, maar ook met de kunst die het centrum van Almere nóg aantrekkelijker maakt. Ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur presenteert Kunstlinie i.s.m. architour een reeks pop-up sculpturen, interventies en performances, gemaakt door lokale kunstenaars. Gedurende de audiotour komen tijdelijke en permanente kunstwerken tot leven en gaan we de dialoog aan met de bebouwde omgeving van Almere.

Naar audiotour »

MUZIEKPROGRAMMA

Op de Grote Markt in Almere kun je zaterdag 18 juni en zondag 19 juni, luisteren naar een afwisselend muziekprogramma met optredens van R&B tot pop en van indie rock tot soul.

Zaterdag 18 juni

Zondag 19 juni

Veel meer te doen!

Ally Art & Architecture is onderdeel van het Floriade-jaar! Om te vieren dat Floriade-Expo 2022 in Almere plaatsvindt is het 180 dagen feest in Almere. Benieuwd naar wat er nog meer te beleven is? Bekijk het via deze link!

Check alle events! »

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!