Waterliefhebbers opgelet! Alles wat drijft in Almere is in het weekend van 16 en 17 juli welkom op het Weerwater! Tijdens Almere Floats is het goed toeven op het stadsstrand aan de Esplanade en het Weerwater. Doe mee aan de leukste wateractiviteiten op het Weerwater, zoals kanoën en vlotten bouwen. Volg een clinic en ga daarna lekker zelf het water op! Parallel aan Almere Floats is ook het Nederlands Kampioenschap Sup 2022! Of kom met je eigen boot of luchtbed op het water en geniet van zomerse muziek tijdens AllyBlijftDrijven. Let op, nat worden is een must! 

Voor alle activiteiten op het water geldt dat een zwemdiploma verplicht is!
Toegang en deelname zijn gratis. Aansluiten in de rij. 

 

 

Radarbootjes

16 juli | Esplanade & Weerwater
De kleinere kids kunnen waterfietsen op het Weerwater in heuse Radarbootjes. Voor jongeren vanaf 12 jaar is er de Groene Bootjes Vloot, elektrische bootjes waarin je zelfstandig met 3 of 4 personen (vanaf 12 jaar) heerlijk kunt rondvaren op het Weerwater. Voor de allerkleinsten is er een zwembad op het strand. Dus neem je handdoek en je zwempak mee en plonsen maar! Of bouw mooie zandkastelen op het strand. 

Radarbootjes

Aquabubbel en waterglijbaan

16 en 17 juli | Esplanade & Weerwater
De Aquabubbel is een grote bubbel-bal zodat je zomaar over het water kan lopen. Met de Aquarollers ga je rollend over het water met je vrienden... dat is nog eens fun! Of glijd van de Waterglijbaan. Je schuift 28 meter ver. Dat wordt spetteren!

Roller

Vlotten bouwen, roeien en kanoles

16 en 17 juli | Esplanade & Weerwater
Kom Vlotten Bouwen met Sec Survival. Hoe cool is dat! Bouw je eigen vlot om (onder begeleiding) het water mee op te gaan. Altijd al willen leren kanoën? Neem dan Kanoles onder begeleiding van Sec Survival. Of kom Roeien met Agon. Deze studentenvereniging weet álles van roeien, dus roei met ze mee! Wil jij weten of duiken jouw nieuwe hobby wordt? Ga dan langs bij de infostand van Duikvereniging Narwal. 

vlotten bouwen

Beverstories

16 en 17 juli | Esplanade & Weerwater
Altijd al eens een bever willen zien? Mis dan de Beverstories van Nelleke niet! Zij heeft een bijna echte bever bij zich, die je álles vertelt over zijn leven in het water.

Beverstories

Nederlands Kampioenschap Sup

Parallel aan Almere Floats is het Nederlands Kampioenschap Sup 2022! Het NK bestaat uit drie onderdelen. Twee daarvan, de Technical race en de Sprintrace  zullen op het Weerwater worden georganiseerd. Bij de Technical race zullen de deelnemers op een kort parcours meerdere ronden maken. Benieuwd naar wat je van dit kampioenschap kan verwachten? Lees dan snel verder!

Meer Info »
NK suppen

Waterfun voor de allerkleinste

Voor de hele allerkleintjes zijn er op het stadstrand allerlei emmertjes en schepjes om heerlijk mee te spelen terwijl de ouders kunnen ontspannen op roze strandstoelen. Daarnaast zijn er kinderbadjes op het gras en zijn er workshops waar kids leren hoe ze bootjes kunnen maken!

Ally Blijft Drijven

17 juli | 13:00-18:00 uur | Weerwater
AllyBlijftDrijven is de eerste editie van dit Almeerse bootjesfeest en onderdeel van Almere Floats. Bezoekers feesten met een eigen boot of luchtbed op het water mee op zomerse muziek. Vanaf een grote sloep die geïnstalleerd wordt met een geluidsinstallatie worden alle feestgangers voorzien van zomerse muziek. Ook zijn er twee DJ's met MC aanwezig. Een spetterend muziekfeest op het Weerwater dus, waar je bij moet zijn geweest!

Ally Blijft Drijven

Veel meer te doen!

Almere Floats is onderdeel van het Floriade-jaar! Om te vieren dat Floriade-Expo 2022 in Almere plaatsvindt is het 180 dagen lang feest in Almere. Benieuwd naar wat er nog meer te beleven is? Bekijk het via deze link!

Check alle events! »

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!