Het Terrassenfestival luidt de start van het terrassenseizoen in. Alle terrassen in Almere Centrum bruisen weer van gezelligheid, muziek, lekker hapjes en drankjes. Het is de zesde editie alweer! Probeer de nieuwste menu’s van de Almeerse horeca uit en geniet van leuke (kinder)activiteiten. Het Terrassenfestival bestaat uit een muziekprogramma en de Belfort Proeverij. Tijdens de Belfort Proeverij geniet je van heerlijke proeverijtjes, die de restaurants aanbieden voor slechts € 5,- per hapje. Op het Stationsplein, Restaurantplein Belfort en de Grote Markt zijn doorlopend optredens van diverse artiesten.

 

BEKIJK DE MUZIEKPROGRAMMA'S 
Vrijdag 15 april » | Zaterdag 16 april » | Maandag 18 april »

Terrassen Festival

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en maandag 18 april bruisen alle terrassen in Almere Centrum van gezelligheid met heerlijke drankjes, goede muziek en de lekkere hapjes. Tijdens dit extra lange Paasweekend zijn de terrassen in het centrum the places to be voor een lekker koud biertje of een heerlijke cocktail. Terwijl je geniet van een goede lunch of overvolle borrelplank op de Grote Markt, restaurantplein Belfort en het Stationsplein treden er diverse toffe bands op. Dat wordt swingen terwijl je lekker op het terras de nieuwste gerechten van de menukaart proeft.

Belfort Proeverij

16 april | 12.00-17.00 uur | Belfort
Op zaterdag 16 april pakken de ondernemers op het restaurantplein Belfort extra uit met de Belfort Proeverij. Voor een klein bedrag, variërend  tussen de € 3,50 en € 5,00 proef je de wereldse smaken van de verschillende keukens op dit plein. Zeker weten dat je na dit voorproefje gauw terugkomt om de rest van de kaart eens te proeven! Of je nu houdt van Amerikaanse burgers, Italiaanse houtovenpizza’s, Spaanse tapas, Surinaamse Pom, Japanse sushi of Griekse mezedes, je lievelingsgerecht zit er zeker bij. Benieuwd welke restaurants mee doen? Bekijk het via de link!

Meer over de proeverij »

Platenmarkt

16 en 17 april | Schutterstraat

Platenliefhebbers komen aan hun trekken op zaterdag 16 april tussen 10:00 - 17:00 en zondag 17 april tussen 12:00 - 17:00. Ben jij nog op zoek naar die ene plaat die in je collectie ontbreekt? Of vind je het leuk om door de bijzondere platencollecties te zoeken naar een pareltjes onder de mooie hoezen, pak dan dit weekend je kans!

Veel meer te doen!

Het Terassenfestival is onderdeel van het Floriade-jaar! Om te vieren dat Floriade-Expo 2022 in Almere plaatsvindt is het 180 dagen lang feest in Almere. Benieuwd naar wat er nog meer te beleven is? Bekijk het via deze link!

Check alle events! »

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!