In het weekend van 11 & 12 juni was de Esplanade the-place-to-be voor iedereen die van urban sporten houdt! Urban sports staan voor vrijheid, grenzen verleggen en je een eigen stijl creëren. Er zijn diverse wedstrijden georganiseerd. Naast de wedstrijden waren er ook diverse demonstraties en clinics. 

De datum voor 2023 is nog niet bekend. Hieronder vind je het programma en de aftermovie van de vorige editie.

 

Aftermovie 2022

Direct naar

Urban Sports

Streetsoccer

De straat; daar shinen de echte voetballers! Tijdens de Urban City Games bieden we jou en je vrienden een podium midden in het centrum. Onder begeleiding van Issy ‘Hitman’ Hamdaoui, straatvoetbalspecialist, bedenker van de akka 3000 en onderdeel van het Ronaldinho Globe Street Team, is dit je kans om met je team je skills te tonen en de Esplanade te claimen. Wie worden de bazen van de straat? Liever werken aan je panna skills? Dat kan ook! Een panna specialist van de Streetkings leert jou de vetste moves. Daarnaast zijn er nog een aantal side-events. Schrijf je snel in!

Meld jouw team aan »

3x3 Basketball

Voor het eerst zal er in het centrum van Almere een 3x3 Basketball toernooi worden georganiseerd. Tijdens de Urban City Games zal 248 Basketbal een toernooi organiseren. Dit zal plaatsvinden op zondag 12 juni voor de Ally Trap op Het Forum. Wil jij samen met je vrienden de eerste winnaar worden van het 3x3 Basketbaltoernooi tijdens de Urban City Games? Meld je dan snel aan!

Meld jouw team aan »

Archery Tag

Doe mee met Archery Tag, ook wel gevechtsboogschieten genoemd. Het is een sport die lijkt op Trefbal en Paintbal en wordt gespeeld met pijl en boog.
Op zaterdag 11 en zondag 12 juni kun je gratis deelnemen met clinics en workshops Archery Tag. Ervaar de adrenaline en probeer je tegenstanders uit te schakelen. 
Aanmelden is niet nodig, je kunt ter plekke meedoen!

Skate off en workshops

Bij Skate Days kun je tijdens de Urban City Games terecht voor alles wat te maken heeft met Skateboarden, Steppen en meer. Wil je het leren? Daag je zelf op zaterdag uit met een workshop of demo gegeven door ervaren skaters, fietsers en steppers! Kan je het al? Schrijf je in voor een wedstrijd op zondag! Trainen op de parcours kan beide dagen. Wil je gewoon even kijken? Dan ben je natuurlijk ook welkom!

Aanmelden wedstrijd »

Freerunning Jumping Jack/Airfloor

Altijd al een salto, backflip of barani willen leren? De jumpmasters van Jumping Jack staan klaar op de airfloor om je de tofste tricks te leren. De airfloor is een mega luchtkussen dat ervoor zorgt dat je veilig je oefening kunt uitproberen. Wil je liever niet de lucht in gaan: de masters kunnen je natuurlijk ook een koprol of radslag leren. Alles is mogelijk! Aanmelden van te voren is niet nodig, dus zien we je zaterdag 11 en zondag 12 juni op de airfloor? 

Beachvolleybal

Beachvolleybal wordt elk jaar populairder. Niet zo gek met de sfeer van zon, zee en strand eromheen. Tijdens de Urban City Games kun jij kennismaken met deze gave sport. Het nieuwe stadsstrand aan de Esplanade is de ideale plek hiervoor. Trainers van Houthakkers Beachvolleybal kunnen jou de skills leren om indruk te maken op het strand deze zomer. Daarnaast kun je een wedstrijdje spelen als je er klaar voor bent. Laat je vrienden zandhappen!

Workshops

Spoken Word-workshop ‘Woord!’

Ergens halverwege tussen dichtkunst en rappen tref je spoken word. Voor de tentoonstelling ‘Shapeshifters’ ontwikkelde Kunstlinie de workshop ‘Woord!’, waarvan nu op zaterdag 11 juni een speciale editie zal plaatsvinden tijden de Urban City Games. Onder begeleiding van een echte spoken word artiest leer je de fijne kneepjes van het vak om je eigen spoken word te schrijven en te performen.

Er zijn drie rondes van elk ca. 1 uur waar je –geheel gratis- bij kunt aansluiten:

  • 12.30 uur
  • 13.30 uur
  • 15.30 uur

Deze workshop is geschikt voor iedereen van ca. 10 jaar en ouder. Er is ruimte voor 15 deelnemers per workshop. Je hoeft je vooraf niet aan te melden voor Woord!

Graffitiworkshop – Open wall

Denk je aan een stedelijk omgeving, dan denk je aan volgeschreven muren, palen en bruggen. Tijdens deze open wall krijg je de kans om onder begeleiding van graffiti artiest Jimmy Miller kennis te maken met verschillende technieken, aan je can control te werken en mee te werken aan een grote gezamenlijke piece op een tijdelijke muur.

De muur is zaterdag 11 juni open tussen 12:30 en 17:00. Deze workshop is geschikt voor iedereen van ca. 10 jaar en ouder. Er is steeds ruimte voor 8 deelnemers tegelijkertijd. Je hoeft je van te voren niet aan te melden voor deze workshop.

Ook te bezoeken - Tijdens Urban City Games

Sneaker Market

Op zondag 12 juni tussen 12.00 en 17.00 uur is de Esplanade the-place-to-be voor de CTM Market, een markt voor de skateboard en sneaker cultuur. Laat je inspireren door verschillende lokale sneaker-heads, kledingmerken en skateboard merken, ieder met unieke producten en een eigen verhaal. Je kunt hier iedere creatie komen bewonderen en zelfs onderhandelen over producten van thuis die je een tweede leven wilt geven. Vind tussen de vintage sectie nog vergeten parels!

Sneaker Market Almere

Shapeshifters

De tentoonstelling ‘Shapeshifters’ in Kunstlinie is tijdens de Urban City Games te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. Wist je dat als je 18 jaar of jonger bent of in het bezit bent van een Almere Centrum Klantenkaart, je hun tentoonstellingen altijd gratis kunt bezoeken?

Meer info

Zeepkistenrace

De geur van verbrand rubber. Het zweet van fanatiek duwende vaders en moeders bij de startlijn. Gejuich bij de finish 250 meter verderop. De teleurstelling van tweede worden en je voertuig in de hooibalen parkeren. Maar ook de blijdschap van elkaar helpen en nog net met neuslengte winnen van je beste vriendje. Dát is de Zeepkistenrace!

Het belooft weer een zenuwslopende race te worden. De Esplanade wordt omgetoverd tot een professioneel parcours met een echte startheuvel, uitdagende obstakels, hooibalen voor de veiligheid en een steile route naar de finish. 

WAVES

Op zaterdag 11 juni is WAVES in Kunstlinie. Beleef deze avond met artiesten zoals Jiri11, HVNLY, Yung Nnelg, Cero Ismael en Jailo. WAVES is het Lifestyle & Muziek evenement, waar ook nieuwe talenten een podium krijgen. Tijdens het event is er ook de mogelijkheid om masterclasses te volgen van een gerenommeerde producer en kun je een beatshowcase bijwonen van lokaal talent Ayemajin. Daarnaast kan je tijdens het evenement genieten van heerlijke seafood van Seasars.

Meer over WAVES
Waves almere

Muziek - Zaterdag

Muziek - Zondag

Plattegrond

Veel meer te doen!

Urban City Games is onderdeel van het Floriade-jaar! Om te vieren dat Floriade-Expo 2022 in Almere plaatsvindt is het 180 dagen lang feest in Almere. Benieuwd naar wat er nog meer te beleven is? Bekijk het via deze link!

Check alle events! »

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!