Food inspiratie tijdens de ramadan

Onlangs is de ramadan begonnen. Wist jij dat tijdens de ramadan alleen gegeten mag worden vanaf het moment dat de zon ondergaat en dat je stopt met eten voordat de zon weer opkomt? Vele moslims doen mee aan de ramadan. In Almere Centrum zijn er genoeg zaakjes om een maaltijd af te halen wanneer er weer gegeten mag worden. Lees gauw verder!

Food inspiratie

Als er weer gegeten mag worden, wordt dit vaak groots uitgepakt. De eettafel staat vol eten zodat iedereen kan genieten van al dat lekkers. Samen met elkaar eten staat centraal. Het vasten wordt verbroken door het eten van een dadel. Kom langs bij Saffraan Minimarket! Want zij verkopen verschillende soorten dadels. Gegarandeerd zit er een dadelsoort tussen die jij lekker vindt. Voor verse broden moet je zeker een bezoekje brengen aan Bakkerij Nazar of Patisserie Soussi. Tip: deze zachte broden zijn overheerlijk om samen met soep te eten!

 

Feestmaaltijd

Teujib aan Forum 4 verkoopt heerlijke grillgerechten. Van goed gekruide piri piri kippenpoten tot spare-ribs. Hier zal iedereen van smullen vanavond! Of ga voor de juicy hamburgers en versgebakken frietjes bij Burger n Shake. Voor verse groeten en fruit is een bezoekje aan Multi Versshop een aanrader. Ook is er elke woensdag en zaterdag  markt op het Stadhuisplein. Hier verkopen ze van alles! Van gebrande noten tot honing in diverse soorten. 

Late night snack

Na het uitgebreide diner, is het tijd voor een toetje! Wist je dat The Black Cockatoo overheerlijke taarten bakt en alles vega(n) is? Van vegan oreotaart tot snickerstaart. Haal gauw af, zodat je hier lekker van kunt smullen! Vind je dit niet zoet genoeg? Patisserie Soussi verkoopt zoete lekkernijen. De amandelbriouats en baklava is een all time favorite. Of ga voor de donuts bij Dunkin Donuts. Dit heb je zeker verdient na het vasten (ook als je niet aan het vasten bent)!

Meer inspiratie?

Na een maand gevast te hebben, komt het Suikerfeest eraan! Wil jij alvast een leuke outfit scoren? Kom shoppen in het centrum en vindt jouw perfecte outfit!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!