Actie ‘winkeldeuren dicht voor energiebesparing’ in Almere Centrum

De gemeente Almere wil ondernemers stimuleren om hun deuren in de winter zoveel mogelijk dicht te houden voor energiebesparing. Met ‘open deuren’ verbruiken winkels met verwarming meer energie. Hetzelfde geldt met airco voor winkeliers/horeca in de zomer. Er vindt hierdoor energieverspilling plaats. We willen deze verspilling voorkomen.

Een winkel met dichte winkeldeur of automatische schuifdeur met luchtgordijn bespaart minimaal 20% op het jaarlijkse energieverbruik. Ondernemers kunnen hier een forse bijdrage leveren.
Energie besparen levert financiële voordelen en is goed voor het klimaat. Want energie die we niet gebruiken, hoeven we niet op te wekken of in te kopen. Door minder gebruik van fossiele brandstoffen zijn we ook minder afhankelijk van het buitenland.

De gemeente Almere in samenwerking met het Metropool Regio Amsterdam en de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA) deelt gratis 250 deurbordjes met de tekst : ‘Welkom, de deur is dicht om energie te besparen’. Dit is een pilotproject. 
Na evaluatie willen we opschalen naar andere stadsdelen. Daarnaast verkennen we ook hoe we de ondernemers beter kunnen stimuleren en faciliteren met besparen en verduurzamen van het energiegebruik.

Wil jij een deurbordje ontvangen? Mail naar de OVSA > loes@almerecentrum.nl
Tip: Kijk via www.zetookdeknopom.nl wat jij meer kan doen om te besparen. 

 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!