Almeers icoon ‘bij Drewes’ verhuist naar Stadhuisplein

De naam Drewes staat voor Almeerders en veel mensen tot ver buiten de regio synoniem voor perfecte koffie en thee. De koffie- en theespeciaalzaak zit al sinds 1997 in Almere Centrum, eerst als Drewes en inmiddels al meerdere jaren als bij Drewes. Vaste klanten hebben de verhuiswagens misschien gezien of anders de posters voor de ramen van de lege winkel aan de Citadel. Bij Drewes gaat verhuizen. Medio begin september opent ondernemer Mario Drewes de deuren van zijn nieuwe winkel aan het Stadhuisplein. De heropening van de schenkerij volgt als alles volgens planning verloopt een paar weken later aan hetzelfde adres.

Succesvolle formule

Sinds de opening in 1997 is er een schenkerij toegevoegd en opende een tweede zaak in Almere Buiten. Wat echter niet is veranderd, is dat bij Drewes altijd hét adres is voor vers-gebrande koffie en ruim 100 verschillende theesoorten. In de winkel worden ook bijzondere en heerlijke delicatessen verkocht. Hierbij valt te denken aan diverse smaken jam, traditionele Engelse producten en bonbons en slagroomtruffels uit een lokaal chocolade-atelier. Daarnaast bestaat het aanbod uit accessoires en cadeaus als servies, cafetières en andere koffie- of theegerelateerde producten. In de schenkerij kunnen klanten genieten van een kopje koffie of thee, een lekkere lunch of uitgebreide high-tea of van zoete lekkernijen die ter plekke worden gebakken.

Vanwege het succes van de formule wil Mario in de nieuwe winkel niet te veel veranderingen doorvoeren. Het kleurgebruik is vanwege de hoge plafonds iets lichter maar verder zullen klanten zich er ongetwijfeld weer snel thuis voelen. Mario is enthousiast over de nieuwe plek van zijn zaak. “Op het Stadhuisplein is het echt mogelijk om de combinatie van een winkel en schenkerij nog verder vorm te geven. We kunnen hier bijvoorbeeld ook een terras plaatsen”.

Opening

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het nieuwe interieur. Hiervoor worden lokale vaklui ingeschakeld die onder meer 3,5 meter hoge maatwerkkasten plaatsen. “De sfeer is bepalend dus we besteden veel aandacht aan de details, maar we hopen de eerste week van september te kunnen openen. De schenkerij volgt iets later. Als mensen in de tussentijd door hun favoriete koffie of thee heen zijn kunnen ze terecht in de webshop. Ze kunnen ons ook altijd een berichtje sturen. Dan is er vast wel iets te regelen. We hopen iedereen echter weer snel live te zien in ons nieuwe onderkomen aan het Stadhuisplein!”

Bij Drewes heropent maandag 31 augustus aan het Stadhuisplein 25.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!