Almere Centrum trapt de winter af met het Midwinterfeest

De winter staat weer voor de deur. De dagen en nachten worden kouder en de verwarming, open haard, kaarsjes en lichten mogen weer aan. Op 21 december, de dag dat de winter begint, viert Almere Centrum het Midwinterfeest voor jong en oud. Restaurantplein Belfort wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot IJsplein met verschillende ijs- en vorstgerelateerde activiteiten. Er zijn bijvoorbeeld ijssculpturen en Elsa en Olaf uit de populaire film Frozen komen op bezoek. Het Forum wordt een Vuurplein waar vlammende verrassingen als vuurdraken en marshmallows roosteren op het programma staan. Het feest wordt afgesloten met een Parade en een optreden van zangeres Maan.

IJsplein
Van 12.00 – 18.00 uur staat Restaurantplein Belfort in het teken van ijs. Om te beginnen zijn er prachtige ijssculpturen te bewonderen. Om te laten zien hoe deze tot stand komen zijn er doorlopend ice-carving demonstraties. Elsa en Olaf voelen zich natuurlijk helemaal thuis op het IJsplein en komen dan ook graag langs om jonge fans en hun ouders te ontmoeten. Hiervoor zijn er meet & greets van 12.30 – 13.15 uur en van 14.00 – 14.45 uur. Bij de speciale selfiespot kunnen selfies worden gemaakt waarbij het lijkt alsof je bent ingevroren.

Vuurplein
Op het Forum kunnen bezoekers weer op temperatuur komen. Kinderen kunnen er van 12.00 – 18.00 uur bijzondere vuurdraken maken en bij het vuur broodjes bakken of marshmallows roosteren. De Wastelanders van Abacus Theater geven met hun van schroot gemaakte Roadsters optredens waar de vonken vanaf spatten. Zij staan van 13.30 tot 16.30 elk uur op het programma.

Parade
Als afsluiting van het Midwinterfeest start om 18.30 vanaf het Forum een spectaculaire en bonte parade. Vuurmeesters en pretvormers luiden hiermee op vrolijke wijze de midwinternacht in. De Parade en het Midwinterfeest worden om 19.30 afgesloten met een optreden van Maan op het Forum.

Feestshoppen
Het Midwinterfeest is perfect te combineren met een gezellige dag winkelen. Het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 december zijn er extra lange openingstijden. Op zaterdag zijn de winkels open van 10.00 tot 20.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Bovendien worden er doorlopend verschillende straatoptredens gegeven om in de kerstsfeer te komen. Alle aangeschafte cadeaus kunnen meteen prachtig worden ingepakt bij de inpakservice aan de Diagonaal 30 (schuin tegenover de Hema) en Schutterstraat 42A (tegenover Blokker). Hier kan ook genoten worden van lekkere warme chocolademelk.

Kijk voor meer informatie op www.almerecentrum.nl

 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!