Almere Centrum verwelkomt Sinterklaas met de Sintparade

Almere Centrum, 1 november, 2021 – De laatste cadeautjes worden ingepakt en de boot wordt alvast in orde gemaakt. Sinterklaas begint elk moment aan zijn reis naar Nederland. Op zaterdag 13 november doet hij ook Almere Centrum aan. Vanwege de coronaregelgeving is er dit jaar geen uitgebreid podiumprogramma. Wel staat dit jaar de traditionele Sintparade op het programma waarmee de Goedheiligman een ronde door het centrum maakt. Kinderen en hun ouders of begeleiders zijn van harte welkom om langs de route Sinterklaas welkom te heten.

Sintparade
De boot van Sinterklaas, waarmee hij uit Spanje is komen varen, laat hij deze dag in de haven van Weerselo liggen. In plaats daarvan komt de Sint met de auto naar Almere. Op die manier kan hij de stad een keer vanaf het land bekijken. Eenmaal in Almere Centrum aangekomen, waar hij om 14.30 wordt verwacht, stapt hij over op een treintje om aan de Sintparade te beginnen. Hij wordt hierbij vergezeld door verschillende Pieten. 


 
De parade start om 14.30 uur en de verwachte eindtijd is 16.00 uur. De Sintparade komt overal langs en is overal even lang te zien. Het maakt dus niet uit op welke plek langs de route het publiek besluit te gaan staan. 

Voor meer informatie over de komst van Sinterklaas en de Sintparade, zie www.almerecentrum.nl

Over Almere Centrum
Het toonaangevende centrum van Almere is de perfecte bestemming voor een dagje winkelen. Bezoekers hebben er de keuze uit zo’n 400 winkels en horecagelegenheden. Niet voor niets is Almere Centrum uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er verschillende bijzondere en uitgebreide winkels van grote modenamen als ZARA, Primark, Superdry, Pull & Bear, Only for Men en H&M maar ook speciaalzaken als Bever, Vitaminstore, Rituals, KIKO Milano en Jeans Centre. De leuke kleinere winkeltjes zijn te vinden in de Passages. Bezoekers kunnen bovendien gebruik maken van gratis wifi door het hele winkelgebied. 

Het door internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, ontworpen autovrije centrum ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en het Gooi en biedt diverse parkeergarages met ruime plekken. Ook per trein is het centrum eenvoudig te bereiken. Het station ligt in het winkelgebied. Het centrum is 7 dagen per week geopend. 

Almerecentrum.nl