Culturele organisaties en cultuurmakers gezocht voor het tweede Uitfestival Almere

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september staat Almere Centrum weer in het teken van cultuur tijdens de tweede editie van het Uitfestival Almere. Drie dagen lang kan het publiek zowel gratis als betaald genieten van theater, muziek, dans en kunst. Op de verschillende pleinen staan optredens en activiteiten in de openlucht op het programma. Ook de deuren van de culturele instellingen in Almere Centrum gaan open voor een verscheidenheid aan verrassende activiteiten. Het festival is de aftrap van het culturele seizoen waarbij de cultuursector en de ondernemers van Almere Centrum een voorproefje geven van wat er de komende periode allemaal te zien en beleven is. 

De organisatie is nog op zoek naar culturele organisaties en cultuurmakers die een bijdrage willen leveren om zo een zo boeiend en uitgebreid programma te kunnen aanbieden. Naast gevestigde culturele instellingen is er ook nadrukkelijk plek voor kleinere initiatieven en amateurverenigingen om zich te presenteren en te laten zien hoe divers het aanbod in Almere is. 

 “We willen een divers en kwalitatief goed aanbod kunnen tonen. Bij de eerste editie vorig jaar was er bijvoorbeeld aandacht voor cabaret, film, theater, muziek, straattheater, dans, exposities en de bijzondere architectuur. We hopen dit jaar minstens zo’n grote diversiteit te kunnen laten zien,” aldus Marco Lipsius, namens de ondernemers organisator van het Uitfestival Almere.

Jan-Melle Liscaljet van Cultuurfonds Almere vult aan: “Door de krachten te bundelen kunnen we Almeerders zelf, maar ook cultuurliefhebbers van buiten de stad laten zien dat Almere ook hierin niet onder doet voor de andere grote steden in Nederland. We willen samen met alle culturele initiatieven en ander partijen het Almeerse cultuuraanbod verder op de kaart zetten en het podium geven dat het verdient.”   

Wie interesse heeft om bij te dragen aan het Uitfestival Almere kan zich melden via almerecentrum.nl/aanmelding-uitfestival.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!