Doe mee en bezoek Floriade Festival Almere Centrum op 6 en 7 juni

In de aanloop naar de Floriade Expo 2022 in Almere staat voor de derde keer het Floriade Festival op het evenementenprogramma van Almere. Het is een voorproefje van wat er straks allemaal op de wereldtuinbouwtentoonstelling te ontdekken zal zijn. Dit jaar vindt het tweedaagse festival plaats op zaterdag 6 en zondag 7 juni. Het thema is ‘Gezondheid’. Bezoekers doen inspiratie op over hoe ze zelf gezonder kunnen leven. De organisatie roept mensen en organisaties op om actief bij te dragen aan het festival. Iedereen die leuke of bijzondere ideeën heeft kan deze aanmelden. Uit alle inzendingen maakt de organisatie een selectie. 

Floriade Festival
Het festival is op zaterdag 6 en zondag 7 juni van 12.00 tot 17.00 uur en speelt zich af op verschillende locaties in Almere Centrum en op het Floriadeterrein. Bezoekers gaan wandelend, fietsend of per boot van de ene naar de andere locatie om het aanbod aan markten, workshops, rondleidingen en lezingen te ervaren. Het is een drukbezocht festival met een prachtige boodschap waarbij bezoekers zich verspreid over twee dagen onderdompelen in het thema gezondheid en meedoen aan de verschillende activiteiten.  

Doe mee
Het thema dit jaar is ‘Gezondheid’. Om bezoekers een zo uitgebreid mogelijk programma aan te bieden, is de organisatie op zoek naar partijen die hen daarbij kunnen helpen of die zich willen presenteren. Scholen, bedrijven, verenigingen, stichtingen, burgers: iedereen met een goed idee of die denkt bij te kunnen dragen is van harte uitgenodigd zijn voorstel in te brengen op www.almerecentrum.nl/floriade-festival/aanmelden. De organisatie maakt een selectie uit alle inzendingen. Aanmelden kan tot en met 31 maart 2020.

 
Over Almere Centrum
Het toonaangevende centrum van Almere is de perfecte bestemming voor een dagje winkelen. Bezoekers hebben er de keuze uit ruim 400 winkels. Niet voor niets is Almere Centrum in 2017 uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er verschillende bijzondere en uitgebreide winkels van grote modenamen als ZARA, Primark, Superdry, Pull & Bear, Only for Men en H&M maar ook speciaalzaken als Bever, Vitaminstore, Rituals, KIKO Milano en Jeans Centre. Diverse gezellige horecapleinen bieden genoeg keuze voor een kopje koffie, lunch, een borrel of diner. De leuke kleinere winkeltjes zijn te vinden in de Passages. 

Naast winkels en horeca biedt Almere Centrum ook onderdak aan een grote bioscoop, een uitgebreide bibliotheek en de schouwburg. Gedurende het hele jaar worden er regelmatig drukbezochte evenementen voor jong en oud georganiseerd. 

Het door internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, ontworpen autovrije centrum ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en Het Gooi en biedt diverse parkeergarages met ruime plekken. Ook per trein is het centrum eenvoudig te bereiken. Het station ligt in het winkelgebied. Het centrum is 7 dagen per week geopend. 

Almerecentrum.nl 


Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022
Tijdens de Expo bieden verschillende landen, steden en innovatieve bedrijven hun inspirerende ideeën over groen in de stad. Growing Green Cities, het overkoepelende thema van Floriade Expo 2022 toont showcases op het gebied van groen, voeding, energie en gezondheid. Hier komt een wereld aan natuur en technologie samen. Maar ook met indrukwekkende attracties, kunst en cultuur en een unieke verzameling van bomen, struiken en bloemen. Maak jij het straks mee? 

www.floriade.com

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!