Fietsen parkeren in het centrum

Om de binnenstad netjes, toegankelijk en veilig te houden, worden fout geparkeerde fietsen verwijderd. Parkeer je fiets veilig en droog in één van de fietsenstallingen. 

Fietsen die naast de bibliotheek staan worden verwijderd. Fietsers zijn welkom in de bewaakte fietsenstalling Stadhuispromenade naast de bibliotheek of de fietsenstalling Schrijverstraat, achter Mc Donalds. 

Nieuwe fietsenstallingen station
Station Almere Centrum heeft twee nieuwe fietsenstallingen; aan het Busplein en langs Landdrostdreef. Hier is plek voor ruim 3500 fietsen. Daarom gaat de tijdelijke buitenfietsenstalling voor de WTC-toren weg. 

Reizigers met OV-kaart parkeren hun fiets de eerste 24 uur gratis. De fietsenstalling Landdrostdreef gaat een kwartier voor vertrek van de eerste trein open en sluit een kwartier na aankomst van de laatste trein. Hier is ook een service winkel om fietsen te repareren.

Fietsdepot
Fout geparkeerde fietsen krijgen vooraf een waarschuwingslabel. Deze fietsen worden verwijderd en opgeslagen in het fietsdepot Esplanade, tegenover de Kunstlinie. 

Nieuw toegangssysteem fietsenstallingen
Vanaf november krijgen de bewaakte fietsenstallingen Hospitaaldreef, Stadhuispromenade en Schrijverstraat een nieuw toegangssysteem. Een fietspas of QR-code is nodig om een fiets hier te parkeren. Stallingen voorzien van dit nieuwe toegangssysteem zijn voortaan dag en nacht geopend. 

24/7 camerabewaking
De drukbezochte fietsenstallingen aan de Hospitaaldreef, Stadhuispromenade en Schrijverstraat zijn voortaan op ieder moment van de dag en nacht te gebruiken. De stallingen zijn voorzien van camerabewaking waardoor er live wordt meegekeken in de fietsenstalling.

Fietspas of QR-code aanvragen
De fietspas of QR-code kan digitaal aangevraagd worden via het e-loket van Parkeerservice. De fietspas kost eenmalig € 5,00. Het is ook mogelijk om in plaats van een fietspas een QR-code aanvragen, deze is gratis. De fietspas of QR-code kan ook fysiek aangevraagd worden. Maak dan een afspraak bij Parkeerservice via 036 534 32 02.

Lees meer informatie op de pagina 'Fiets stallen? Gebruik de fietspas'

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!