Finish Your Breakfast vergaart kunst van Museum of Modern Hype

Twee weken geleden opende de nieuwe lunchroom Finish Your Breakfast. Hier kan men terecht voor het concept (all-day) American brunch.
 
Finish Your Breakfast beschikt verder over een kunstgalerij en heeft zeven kunstwerken van het uit New York afkomstige Museum of Modern Hype vergaard. Onder deze naam maakt visueel kunstenaar Doh Lee hedendaagse variaties op bekende werken uit de renaissance. Hierbij worden moderne modeverschijnselen op gedetailleerde wijze gecombineerd met het klassieke beeld. Zo draagt de Franse generaal Napoleon Bonaparte sneakers van Nike en een mantel van modehuis Louis Vuitton in een nieuwe versie van Jacques-Louis David’s ‘Napoleon Crossing the Alps’ uit 1805. Onder andere dit werk is te bewonderen bij Finish Your Breakfast.
 
Artistiek director Valery Mak ontdekte Lee en wist hem te overtuigen om zijn kunst tentoon te stellen in de nieuwe lunchroom. Om de werken op maat te maken, werd hij vanuit New York ingevlogen. Samen maakten Mak en Lee een selectie uit de collectie van het Museum of Modern Hype. Het is de eerste keer dat de werken van Lee geëxposeerd worden.
 
Mak: “Ik was op zoek naar kunst met een klassieke uitstraling, maar die ook vandaag –en morgen nog actueel en relevant is. De kunst van het Museum of Modern Hype zorgt voor herkenning onder alle leeftijden. Dat verbindt en nodigt uit tot een dialoog. Door de verschillen tussen deze en de originele werken te ontdekken, groeit de waardering voor het vakmanschap van de kunstenaar.”
 
Naast de werken van MoMH heeft het Almeerse collectief Kamp Seedorf een doek tentoongesteld waarop acteur Al Pacino in de rol van gangster Tony Montana is afgebeeld.
 
Over Finish Your Breakfast
Finish Your Breakfast is dé nieuwe ontmoetingsplek van Almere. Hier kan men terecht voor het concept (all-day) American brunch. Vijf dagen per week worden o.a. koffie, juices, pancakes, chicken & waffles, salades en yoghurt geserveerd. Dit gebeurt onder het genot van de geur van versgemalen koffie en de warme klanken van de beste hiphop en soul. Finish Your Breakfast werkt samen met FULL en verkleint de afstand tussen jongeren en de arbeidsmarkt op een unieke manier. De deelnemers van FULL werken in de zaak en de opbrengsten vloeien voor 100% terug naar het opleidingsprogramma van FULL.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!