Fun & Science event voor leergierige kinderen

Kinderen die graag nieuwe dingen leren en ontdekken moeten 20 oktober naar Almere Centrum komen. Die dag staat het Forum in het teken van Fun & Science. Kinderen kunnen deze dag leren hoe ze plaatjes draaien en succesvolle vlogs maken of meedoen aan spannende proefjes.  
 
Kidz-DJ Workshop
Jonge DJ’s in de dop kunnen tijdens deze workshop zelf achter de draaitafel staan. Ze leren hier alles over de verschillende knoppen en functies van de dj-set en worden bijgebracht in de fijne kneepjes van scratchen, mixen en beatmatchen. De workshops vinden plaats in Traverse 7 tussen 12.00 en 17.00 uur.  
 
Youtube workshop van KingAlert!
Niemand minder dan Paul Goudsmit, aka KingAlert of TheKing77nl komt speciaal voor deze dag naar Almere. Paul is bekend van zijn eigen Youtubekanaal waar hij ruim 100.000 fans heeft. Hier deelt hij, vaak met zijn vrouw en kids, vlogs over en gaming video’s. Tijdens de workshop leren kinderen precies wat er nodig is om een succesvolle Youtuber te worden. Er worden van 12.00 uur tot 16.00 uur elk hele uur in totaal 5 workshops gegeven. Toegang is gratis.
 
Formule1 racesimulator
Wie altijd al heeft willen weten hoe het voelt om een Formule1 coureur te zijn krijgt nu de kans. In één van de simulatoren die deze dag op het Forum staan kan een race worden nagespeeld en uitgereden. Iedereen kan meedoen.
 
Proefjes in het science lab
Kruip in de huid van een echte professor met verschillende spannende en interessante proefjes. Kinderen kunnen een lavalamp maken met olie en gekleurd water en mogen de lamp hierna mee naar huis nemen. Tijdens een ander proefje kunnen ze de stroomgeleiding van verschillende materialen testen en onderzoeken. Met een derde proef wordt een ballon opgeblazen met CO2 die wordt geproduceerd met een chemische reactie. Uiteraard worden alle proefjes gedaan onder toeziend oog van deskundige begeleiders.
 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!