Gemeente Almere werkt samen met Flevoburen om toiletvoorzieningen toegankelijker te maken voor mensen met een beperking
 

Almere, 3 augustus 2023 - Flevoburen, Centrum voor geriatrische revalidatie van Zorggroep Almere, stelt in samenwerking met de gemeente Almere zijn toiletvoorzieningen open voor mensen met een beperking. Petra de Booij van Maatwerkadviesbureau ALMEER TOEGANKELIJK én initiatiefnemer van de samenwerking, is verheugd over de ontwikkelingen: "Het is fantastisch om te zien dat Flevoburen zich inzet voor de participatie van iedereen in Almere. Dit is een mooi voorbeeld van hoe we samen kunnen werken aan een inclusieve stad."

Dankzij de samenwerking kunnen mensen met een beperking nu gebruikmaken van de toiletvoorzieningen van Flevoburen in het centrum van Almere. Dit betekent dat zij meer mogelijkheden hebben om deel te nemen aan het sociale leven in de stad. De locatie bevat onder andere een tillift, een douchebrancard en de mogelijkheid om een (kind of volwassen) persoon te verzorgen.

Samen werken aan een inclusieve stad
De samenwerking tussen Flevoburen en de gemeente Almere is volgens de gemeente een belangrijke stap naar het toegankelijker maken van Almere. Petra de Booij vertelt: “We willen de komende tijd  graag monitoren hoe het gaat en of we dit kunnen uitbreiden naar andere stadsdelen. Het is van groot belang dat iedereen mee kan doen in de samenleving, en het openstellen van deze toiletvoorziening is hier een belangrijke stap in."

Heleen Kraaijenbrink, verpleegkundige van Flevoburen, benadrukt: “Ieder mens bezoekt gemiddeld 6x per dag een toilet. Het kleinste kamertje is voor iedereen van het grootste belang om mee te kunnen doen in de samenleving. Als je buitenshuis niet gelijkwaardig naar het toilet kan, is ook gelijkwaardig meedoen niet mogelijk. Het is mooi om ons steentje bij te kunnen dragen aan een inclusieve samenleving.”

Ben je of ken je iemand met een handicap en wil je gebruikmaken van de toiletvoorziening? Kom dan langs bij Flevoburen, Meeresteinkade 1, Almere. Tijdens kantoortijden is er iemand bij de balie om je 
te ontvangen, buiten kantoortijden kun je aanbellen. Gebruik van het toilet is kosteloos. Voor vragen kan je contact opnemen met Ellen Vreeburg, manager behandelzaken Flevoburen. 
 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!