Onderneming van het jaar 2020

Cablepark VIEW Almere, IJspressi en Grote Sloep zijn genomineerd voor de prijs ‘Onderneming van het jaar 2020’. De genomineerden zijn geselecteerd door een vakjury, die bestaat wethouder Maaike Veeningen en een groep vertegenwoordigers uit het Almeers bedrijfsleven. De criteria die door de jury worden gehanteerd voor toekenning van de prijs zijn onder andere het zien en benutten van marktkansen, inzet op innovatie en creativiteit, bedrijfsresultaten en betrokkenheid bij de stad. De drie genomineerden bedrijven voldoen meer dan gemiddeld aan deze criteria.

Dit jaar is het weer mogelijk om als Almeerse bewoner of ondernemer uw stem uit te brengen op uw favoriet voor de titel Onderneming van het Jaar. Daarnaast zal de vakjury bij alle drie de genomineerden op werkbezoek gaan, waarna zij een juryrapport opstelt. Wie van deze drie de Almeerse Onderneming van het jaar wordt, maakt wethouder Veeningen bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) op donderdag 2 januari 2020.

De winnaar van de titel Onderneming van het jaar 2020 ontvangt naast een winnaarspakket, een cheque ter waarde van 5.000 euro, te besteden aan een maatschappelijk doel in Almere. Bovendien is de winnaar automatisch genomineerd voor de Flevopenning, de provinciale versie van Onderneming van het Jaar.

Vanaf 28 oktober tot en met 22 december 2019 kan er online gestemd worden op uw favoriet via www.almeerseondernemingvanhetjaar.nl

De genomineerden

IJspressi
In 10 jaar is IJspressi met drie vestigingen uitgegroeid tot een begrip in Almere. In Almere-Stad, Almere Oostvaarders en Almere Poort kan je inmiddels genieten van de heerlijke koffie, ijs en patisserie die IJspressi te bieden heeft. Inge de Boer en Martijn Olislagers staan voor ijs met pure ingrediënten en een flinke dosis creativiteit dat mee kleurt met de seizoenen. Naast ijs hebben zij ook een innoverende koffiekaart waarbij specialty koffie en latte art een prominente rol hebben. Met IJspressi willen zij een familiebedrijf neerzetten waarin ouderwetse gastvrijheid en ambacht centraal staan. Het delen van innovaties en geluksmomentjes is waar zij als ondernemers gelukkig van worden.

Cablepark VIEW Almere
Cablepark VIEW Almere is dé locatie om te leren waterskiën of wakeboarden. Dat kan gezellig met vrienden en familie, op een vrijgezellen- of bedrijfsfeest op één van de mooiste locaties van Almere. Het aanbod van Cablepark VIEW is geschikt voor beginners, gevorderden, individueel of met een groep. Daarnaast bieden zij aan 3000 scholieren per jaar les. De grote waterskibaan in Almere heeft 13 obstakels en een lengte van bijna 1000 meter. Daarmee is Cablepark VIEW de op twee na langste baan van Nederland.

Grote Sloep
Sinds 2016 biedt Grote Sloep uitjes en vervoer aan over het Almeerse water. Dit doet de onderneming voor particulieren en voor bedrijven. Op die manier laat de Grote Sloep Almere van haar mooiste kant zien. Zo organiseer het bedrijf o.a. rondvaarten, feesten en vergaderingen voor kleine en grote groepen tot maar liefst 65 personen. Wil je zelfstandig een sloep huren? Dat kan ook! Daarnaast biedt de Grote Sloep verschillende arrangementen voor verschillende doelgroepen. Je kan aan boord genieten van een lunch, tapas, high tea of BBQ, maar ook alleen genieten van een drankje.  

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!