Horeca in Almere Centrum pakt uit tijdens ALLUMINOUS lichtkunstfestival

Van 20 t/m 29 oktober gaat de tweede editie van ALLUMINOUS van start. Bezoekers lopen tijdens een wandelroute om het Weerwater langs verschillende, magische lichtkunstwerken. Dit jaar belooft het festival met veel nieuwe objecten en verrassende samenwerkingen extra bijzonder te worden. Ook verschillende restaurants in Almere Centrum pakken speciaal uit voor ALLUMINOUS. Bezoekers kunnen voor of na de wandeling genieten van speciale menu’s, extra kortingen of andere acties. En er zijn prijzen te winnen. 

Hudson Bar & Kitchen
Bij Hudson Bar & Kitchen staat het ‘Kate Menu’ op de kaart. Speciaal voor ALLUMINOUS kost dit driegangenmenu nu slechts €28,50. Er kan gekozen worden uit onder andere heerlijke nacho’s, een Hudson burger, Korean crunchy chicken of zalm. Reserveren is noodzakelijk. 

Lunay’s
De Almeerse zussen Nassira en Asma hebben in juli de deuren van hun Lunay’s geopend. Hier staan Marokkaanse gerechten met een moderne twist op het menu. Specialiteit zijn hun Loaded Fries. Heerlijke, knapperige frietjes met een eindeloze keuze aan verse toppings. Gedurende ALLUMINOUS, en daarna nog tot 20 november, zijn de Loaded Fries met kip gratis.

Strand22
Bij de leukste strandtent van Almere Centrum kunnen bezoekers genieten van een speciaal ALLUMINOUS menu voor €26,50. Als voorgerecht staat er een Roseval soepje op de kaart, gevolgd door kipdijsaté of een groenteburger. Het toetje is een coupe sorbetijs met drie heerlijke smaken. Wie na het eten aan de wandeling langs het Weerwater begint kan na afloop nog lekker opwarmen met een warme chocolademelk met slagroom en een heerlijk stuk gebak voor €7,50

Meat in the City
Vleesliefhebbers opgelet. Hier staan verschillende, heerlijke vleesgerechten op het menu. En speciaal voor ALLUMINOUS is het tweede voorgerecht gratis. Reserveren is noodzakelijk. 

BoutiQ
Kleine gerechtjes en heerlijke cocktails in een helemaal instaproof interieur. Voor wie dat als muziek in de oren klinkt is BoutiQ de ‘place to be’. Tijdens ALLUMINOUS krijgen bezoekers een gratis wijnarrangement bij een 3-gangen chef’s menu. Reserveren is wel verplicht. 

De Pizzabakkers
Echte Romeinse pizza’s uit de houtoven. Daar staan De Pizzabakkers om bekend. Heerlijke toppings en verse ingrediënten maken de pizza’s helemaal af. Wie tijdens ALLUMINOUS via de website reserveert en ‘ALLUMINOUS’ doorgeeft, krijgt een gratis drankje naar keuze. 

Win een lichtgevend ALLUMINOUS t-shirt
Speciaal voor ALLUMINOUS is een beperkte collectie lichtgevende t-shirts gemaakt. Wie dit t-shirt draagt tijdens de wandeling, is zelf ook onderdeel van de lichtkunst. Er kan kans worden gemaakt op dit unieke collectors item door via de actiepagina op de website te laten weten waar in Almere de vuurtoren staat die op de poster van ALLUMINOUS te zien is. 

ALLUMINOUS Lichtkunstfestival is van 20 tot 29 oktober elke avond van 19.00 tot 23.00u gratis te bezoeken. 

Meer info over de verschillende horeca en hun acties en aanbiedingen vind je hier!

Over Almere Centrum
Het toonaangevende centrum van Almere heeft enorm veel te bieden. Niet voor niets is Almere Centrum sinds 2017 uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er in totaal zo’n 400 verschillende winkels van grote modenamen als ZARA, Primark, Peek & Cloppenburg, Superdry, Pull & Bear, Only for Men en H&M maar ook speciaalzaken als Bever, Vitaminstore, Rituals, KIKO Milano en Jeans Centre. De leuke kleinere winkeltjes en boetiekjes zijn te vinden in de Passages. 

Ook op het gebied van cultuur stelt Almere niet teleur. Het Filmhuis in De Nieuwe Bibliotheek en de Kunstlinie hebben een afwisselend programmering aan cultuur, film en kunst. De bijzondere architectuur van internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, trekt bezoekers van over de hele wereld. Met diverse wandelroutes, een wekelijkse overdekte rondvaart op zondag en bootjes die kunnen worden gehuurd kan Almere zowel op het land als op het water worden ontdekt. 

De vele terrassen en het ruime aanbod aan horecagelegenheden met uiteenlopende keukens bieden genoeg keuze voor een gezellig diner, een drankje of een ontspannen koffiemoment. Met mooi weer maakt het stadsstrand aan het Weerwater, midden in het centrum, de sfeer compleet 

Almere Centrum is een perfecte bestemming voor een dagje uit en ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en het Gooi. Het gebied is autovrij maar biedt diverse parkeergarages met ruime plekken en het treinstation van Almere Centrum ligt in het winkelgebied

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!