Kroonenberg groep onthult kunstwerk Iwan Smit in Almere

Tijdens een feestelijk moment hebben Lesley Bamberger (CEO Kroonenberg Groep), Danny Louwerse (Gemeente Almere) en Jeroen Everaert (Mothership) het kunstwerk Stad op waterspiegel onthuld. Het werk moet een beleving zijn voor het winkelende publiek, de bewoners van de omliggende woningen en de passanten van het station. Het kunstwerk vertelt het verhaal van Almere en is onderdeel van de Zeegroene loper, bedacht door Mothership.

Groen is terecht een thema voor veel steden. Groen heeft veel betekenissen: gezond, duurzaam, schone energie, jong en niet te vergeten bomen en planten. Iedere stad wil dit wel uitstralen en daarmee is groen niet uniek. Maar Almere heeft een unieke historie; de stad die op de zeebodem is gebouwd. Er zijn maar weinig steden die dit kunnen claimen. Almere geeft hier middels de Zeegroene loper - een kunstroute die vanaf het station tot aan het Weerwater loopt- invulling aan. In samenwerking met concept ontwikkelingsbureau Mothership BV, onder andere bekend van de Markthal in Rotterdam, zijn voor de zeegroene loper al verschillende kunst en culturele projecten in het stadscentrum gerealiseerd. 

Tijdens de herontwikkeling van Metropool, op de locatie van de voormalige Stationsoffices,  besloot Kroonenberg Groep een kunstwerk toe te voegen in lijn met de Zeegroene Loper. Samen met Mothership is hiervoor een opdracht geformuleerd die tevens voldoet aan de wensen van de Gemeente Almere en past in het beeld rond het station.
De wand waarvoor het lichtkunstwerk is gemaakt staat in een gedeeltelijk overdekte passage, die het busstation met het Stationsplein verbindt. Tegenover de wand zijn winkels gevestigd en bevindt zich de ingang naar de woningen in de ontwikkeling Metropool. Direct naast de wand is de hoofdentree van het gerenoveerde station.

Lesley Bamberger, ceo Kroonenberg Groep, “In veel van onze projecten voegen wij kunst toe. Kunst zorgt voor een extra beleving voor de bezoeker van een gebied. Het inspireert en zet soms ook aan tot nieuwe gedachten. Wij zijn heel blij met het kunstwerk van Iwan Smit wat een bijzondere weergave is van de belangrijke elementen van Almere. Het is een kunstwerk waar je naar kan blijven kijken en steeds weer wat nieuws kan ontdekken. Dat maakt het extra bijzonder.”

Het werk van Iwan Smit laveert tussen zware thema's en lichtvoetigheid, vaak resulterend in kleurrijke werelden met een duistere twist. Voor Stad op waterspiegel liet hij zich inspireren door de herkenbare waarden van Almere, variërend van de skyline, voetbal, Ally de Aap en uiteraard het onmisbare water en groen. 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!