Nieuwe street art muur Hospitaaldreef

Tijdens het UIT Festival in Almere Centrum is de nieuwe street art muur in gebruik genomen door Almeerse graffiti kunstenaars. Er werd een gezamenlijke muurschildering gemaakt onder leiding van de Almeerse street art kunstenaar Kasper Jongejan. De muur bij het skateparkje langs de Hospitaaldreef is maar liefst 28 meter lang. Beginnende kunstenaars hebben nu weer een eigen plek in het centrum waar zij hun kunst kunnen beoefenen én ontwikkelen. 

Eind jaren negentig werd er naast museum De Paviljoens een grote houten schutting geplaatst, de grootste graffiti muur van Flevoland. Veel Almeerse en (inter)nationale street art kunstenaars kwamen naar deze plek om hun kunst te beoefenen en te vertonen. 

Kasper Jongejan: “Met de sloop van het museum in 2013 is ook deze muur weggehaald. Een groot gemis voor de vaak jonge kunstenaars. Want hoe groter de muur, hoe meer ruimte je hebt om je vaardigheden te oefenen. Anno 2023 zijn de huidige gedoogmuurtjes in Almere allemaal klein en kort. Om kwalitatief goed te ontwikkelen is echt formaat nodig. Om deze reden is een grote street art muur gerealiseerd in het centrum. Deze wens kwam ook duidelijk naar voren in verschillende gesprekken met de street art kunstenaars”. 

De nieuwe street art muur is tot stand gekomen in samenwerking met Jongerenwerk De Schoor, gemeente Almere en de Almeerse kunstenaar Kasper Jongejan, die ook de vloerschildering bij de Corridor heeft ontworpen. 

 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!