Ondernemers Almere Centrum zien kansen in Floriade

Ondernemers in de binnenstad van Almere dragen Floriade een warm hart toe en sponsoren het evenement met 100.000 euro. De wens bestond om een fysieke verbinding tussen Almere Centrum en Floriade Expo 2022 te realiseren. Dat is gelukt. “Mensen die in het centrum aankomen voor hun bezoek aan de wereldtuinbouwtentoonstelling kunnen straks vanaf de Esplanade met de boot naar het Floriadepark”, vertelt directeur Martin Ort van de Ondernemers Vereniging Stadscentrum Almere (OVSA) trots.

“Ik ben hartstikke positief over Floriade. Ondernemers hebben daar profijt van. We zijn bezig om samen met Floriade Expo 2022 arrangementen te maken. Bezoekers van het evenement komen voor of na hun bezoek ook in het centrum en daar spelen we uiteraard graag op in.”
 
Dat Almere gaststad is van Floriade zorgt nu al voor positieve ontwikkelingen in de binnenstad, weet Ort. De pleinen in het centrum worden opgeknapt, station Almere Centrum is versneld verbouwd en er wordt hard gewerkt om de recreatieve route om het Weerwater te verbeteren. “De Esplanade ligt er inmiddels prachtig bij en wordt straks nóg leuker. Er komt nog een horecapaviljoen, een strand en nog extra bomen. Echt een ontzettend mooie plek in een heel mooi centrum.”

 Afhankelijk van ontwikkelingen rond corona wordt de bootverbinding tussen Almere Centrum en het Floriadepark al deze zomer ingezet. Bezoekers varen vanaf de vernieuwde Esplanade naar de overkant voor een voorproefje van de Expo in 2022. “Als het aan mij ligt is dit partnership pas het begin van van een mooie samenwerking”, aldus Martin Ort.