Onthulling 45ste tegel Walk of Fame

Burgemeester Franc Weerwind, Ferry Huurman, directievoorzitter van de Rabobank en Gaétan van de Sande, vertegenwoordiger van Kamp Seedorf onthulden afgelopen zaterdag de tegel van Kamp Seedorf.

Gaétan van de Sande, is een Almeerder in hart en nieren en al ruim 15 jaar actief in de culturele sector in Almere. Hij werkt als “Head of Label” bij Trifecta, het platenlabel van Ali B. Gaétan is al heel lang bevriend met meerdere leden van Kamp Seedorf en volgt hen al vanaf het begin. Leden van Kamp Seedorf waren waarschijnlijk ook aanwezig bij de onthulling, maar zij blijven liever anoniem. 

Kamp Seedorf heeft niet alleen street art gemaakt in Almere, maar maakt street art in heel Europa. Zij maken met graffiti street art op posters, van tijdelijke aard, van onder andere  bekende rappers en voetballers. In Almere heeft een afbeelding van Clarence Seedorf het Stadhuis opgesierd.

Voor de jaartegel van de Walk of Fame in het centrum van Almere (tegenover Pull & Bear) heeft Kamp Seedorf zelf gekozen voor de afbeelding van de voor de Kiekendief, die Almere typeert.

De vier genomineerden van dit jaar waren behalve Kamp Seedorf wall street art studentenvereniging Endzjin (20 jaar), Strandfestival ZAND (10 jaar) en Upcyclecentrum Almere Haven. In totaal zijn er bijna 3.500 stemmen uitgebracht.

De feestelijke onthulling werd informeel afgesloten in het Stadsarchief van Almere. 

De Walk of Fame Almere – een route van 45 tegels in het centrum van Almere - vertelt het verhaal van Almere. Elke tegel belicht per jaar een betekenisvolle gebeurtenis, ontwikkeling of een belangrijk persoon. Via de QR-code op de tegel is meer achtergrondinformatie te zien over de historie van deze New Town. De Walk of Fame is een samenwerkingsverband van de Gemeente Almere, de Rabobank en het Stadsarchief tot in 2043 worden er tegels geplaatst.

Nieuw dit jaar was dat kinderen uit de MR van een school uit groep 7 en 8 in de commissie hebben meegedacht over de keuze van de genomineerden. 

Voor meer informatie verwijzen wij ook naar de websites van de Walk of Fame:
https://walkoffamealmere.nl/
https://kids.walkoffamealmere.nl/jaar/2017

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!