Samen houden we het centrum schoon

In Almere Centrum hebben we steeds meer last van zwerfafval en etensresten op de grond. Hier komen duiven, meeuwen, ratten en ander ongedierte op af. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk dat de vogels niet gevoerd worden en dat er geen voedsel op straat ligt.  
In het centrum bevinden zich horecagelegenheden met terrassen en zijn er verschillende zitplekken. Door duiven en meeuwen te voeren keren ze terug. 
Voor de duiven in het centrum zijn aan de randen van het centrum duiventillen waar ze gevoerd worden. Dit is gedaan om de overlast van duiven in het centrum te verminderen.
Daarnaast trekken etensresten op de grond ook andere ongewenste diersoorten aan zoals ratten. Niet alleen het goedbedoelde voeren van duiven en meeuwen zorgt voor overlast, maar ook het dumpen van afval draagt bij aan het probleem. Het advies is om geen eetbaar afval op straat te gooien. Voor ondernemers is het dringende verzoek om de afvalbakken goed af te sluiten en ze zo kort mogelijk voor de ophaaltijd buiten te zetten.  

Samen zorgen we voor een schone binnenstad zonder overlast van ongedierte. Mocht je een kapotte of volle prullenbak zien of zwerfafval, meld het dan via almere.nl/afval/melding-doen zodat de Gemeente het zo snel mogelijk kunnen oplossen.  

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!