Sintparade in Almere Centrum

Almere Centrum, 3 november, 2022 – Op 12 november komt Sinterklaas naar Nederland en de Goedheiligman brengt ook een bezoek aan Almere Centrum. Net als voorgaande jaren wordt de Sint hier welkom geheten met een vrolijke Sintparade door het centrum. Kinderen en hun ouders of begeleiders zijn van harte welkom om langs de route Sinterklaas te begroeten.

Sintparade
Sinterklaas zet ’s morgens eerst voet aan wal in Almere Haven. Daarna reist hij door naar Almere Centrum waar hij om 14.30 uur op de Esplanade wordt verwacht. Daar stapt de Sint in een treintje om de parade te beginnen. Hij wordt tijdens zijn rondrit vergezeld door een lange stoet Pieten, muziek, dansgroepen, steltenlopers en nog veel meer, om er een feestelijke middag van te maken. 

De route die wordt afgelegd loopt van de Esplanade (start) naar het Stationsplein. De Sintparade gaat via de Brouwerstraat, de Passages, de Korte Promenade, de Schutterstraat, het Forum, De Diagonaal naar het Stadhuisplein en de Stationsstraat tot aan het Stationsplein.  
 
De parade start om 14.30 uur en de verwachte eindtijd is 16.00 uur. De Sintparade komt overal langs en is overal even lang te zien. Het maakt dus niet uit op welke plek langs de route het publiek besluit te gaan staan. 

Voor meer informatie over de komst van Sinterklaas en de Sintparade, zie almerecentrum.nl/sintparade

Over Almere Centrum
Het toonaangevende centrum van Almere is de perfecte bestemming voor een dagje winkelen. Bezoekers hebben er de keuze uit zo’n 400 winkels en horecagelegenheden. Niet voor niets is Almere Centrum uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er verschillende bijzondere en uitgebreide winkels van grote modenamen als ZARA, Primark, Superdry, Pull & Bear, Only for Men en H&M maar ook speciaalzaken als Bever, Vitaminstore, Rituals, KIKO Milano en Jeans Centre. De leuke kleinere winkeltjes zijn te vinden in de Passages. Bezoekers kunnen bovendien gebruik maken van gratis wifi door het hele winkelgebied. 

Het door internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, ontworpen autovrije centrum ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en het Gooi en biedt diverse parkeergarages met ruime plekken. Ook per trein is het centrum eenvoudig te bereiken. Het station ligt in het winkelgebied. Het centrum is 7 dagen per week geopend. 

Almerecentrum.nl 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!