Skateparktour Own the Spot zet een stap richting 2023

De skateparktour voor skateboarders, inliners, BMX'ers en steppers ging dit jaar van start in Zeewolde. Tussen de start en de finale in Almere, deed de tour Swifterbant, Emmeloord, Lelystad en Urk aan. Een echte Flevolandse skateparktour dus!

De organisatie is blij dat alle zes events dit jaar plaats hebben kunnen vinden: Eén event in elke gemeente. De dagen en tijdstippen verschilden per event, zodat iedere gemeente zo goed mogelijk op haar doelgroep in kon spelen. 

De agenda was dit jaar opvallend. Het eerste event vond al plaats op 17 juni, terwijl de finale pas in september was. Voorgaande jaren volgden de events elkaar sneller op. Dit is een bewuste keus geweest. Door tussen de events wat meer ruime te creëren, kon er makkelijker geschoven worden als een event, door bijvoorbeeld slecht weer, niet door kon gaan. Gelukkig was het weer Own the Spot dit jaar goed gezind en kon elk event op de geplande datum plaatsvinden.

De winnaars
De top drie van de skateparktour bestaat uit Stephan (nummer 1), Senna (nummer 2) en Jilano (nummer 3). Zij zijn de winnaars van de tour en hebben mooie geldprijzen gewonnen! Eigenlijk zijn alle deelnemers winnaars. Iedereen heeft enorm zijn of haar best gedaan en erg vette trics laten zien.

Own the Spot 2023
Het succes van Own the spot is niet onopgemerkt gebleven. Verschillende partijen buiten Flevoland zijn zo enthousiast dat zij ook de intentie hebben een eigen skatepark tour te organiseren. Daarvoor hebben zij contact met de organisatie van Own the Spot opgenomen, met de vraag of zij mee willen denken. Een grote eer voor de organisatie, die graag meedenkt en adviseert over het ontwikkelen van een skateparktour in een andere provincie.

Ondertussen kijkt Own the Spot alweer vooruit. De organisatie kijkt elk jaar samen met de jongeren naar hoe Own the Spot zich kan blijven ontwikkelen. De komende periode staat dan ook in het teken van evaluatie: wat ging er goed, maar ook wat kan er beter, zodat Own the Spot volgend jaar nóg mooier, groter en succesvoller wordt!

Samenwerking
Zonder de samenwerking met lokale organisaties en de inzet van de tientallen enthousiaste vrijwilligers was Own the Spot nooit zo’n succes geworden. Grote dank gaat uit naar de Provincie Flevoland, De Schoor Almere, URBN Village Lelystad, De Meerpaal Dronten, Carrefour Noordoostpolder, Caritas Urk en Nummer 13 het Buro voor straathoekwerk Zeewolde. Ook wil de organisatie Samcity Hoorn, Dumpstijl Harderwijk en de skatemerken Chilli & Vokul bedanken voor hun sponsoring. Hierdoor kon Own the Spot ook dit jaar weer mooie prijzen aan de deelnemers weggeven.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!