Weer flink veel nieuwkomers in Almere Centrum

Almere Centrum, 18 december 2023 – Bezoekers van Almere Centrum hebben het misschien al gemerkt; er zijn weer flink wat nieuwe huurders bijgekomen. Zo zit sinds kort de populaire hebbedingenwinkel Miniso in Almere Centrum. Ook nieuw is de culturele hotspot Now’s the Time waar je bovendien lekker kunt eten. Over lekker gesproken. Dat zijn ook de Marokkaanse broodjes en zoetigheden van Taydi’s bakkerij en de gerechten op het menu van GAJA Korean BBQ. 

Miniso
De winkels van Miniso doen Japans aan. Dat klopt ook, want veel van de producten die hier te koop zijn, passen binnen de Japanse Kawaii-trend waarbij het om schattigheid en cute gaat. In het assortiment dan ook veel knuffels en grappige spullen met cartoonfiguren. Ondanks de Japanse sfeer, is Miniso een Chinees winkelmerk dat vier jaar geleden voet aan Nederlandse grond zette. De winkel in Almere is de zevende winkel in ons land.

Miniso zit aan Stationstraat 22 en opende op 1 december. 

GAJA Korean BBQ
In Nederland is Korean BBQ aan een enorme opmars bezig. Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar deze bijzondere, en heerlijke keuken. Uniek is dat gerechten door gasten zelf op een in de tafel ingebouwde grill worden bereid. Met de opening van GAJA Korean BBQ hebben fans er weer een mooi adresje bij. Op het menu staan klassieke Koreaanse gerechten zoals bulgogi, galbi en samgyupsal, maar ook bibimbap en pittige kimchistoofpot. GAJA Korean BBQ hanteert een all you can eat concept waarbij klanten voor een vaste prijs alles kunnen proeven en proberen. GAJA Korean BBQ heeft plek voor 250 en is een van de grootste Korean BBQ restaurants van Nederland.

GAJA Korean BBQ opende opende eind november aan de Grote Markt 20. 

Now’s The Time
Aan het gezellige restaurantplein Belfort is onlangs Now’s The Time (NTT) geopend. Bij deze creatieve en culturele hotspot draait alles om muziek, evenementen, workshops, kunst, lekker eten, cocktails & mocktails en verbinding. De initiatiefnemers van NTT zien in Almere, de snelst groeiende stad van Europa, een toekomst waar elk creatief talent een plek vindt. Ze willen het platform zijn waar deze makers samenkomen, elkaar inspireren, verbindingen leggen en samen groeien. 

Er zijn co-working spaces waar met dagpassen of maand-abonnementen gewerkt kan worden. Er is een uitgebreide muziekstudio met alle nodige apparatuur. Er is ook een speciale ruimte die afgehuurd kan worden voor creatieve, culturele of andersoortige bijeenkomsten en workshops en op de eerste verdieping is zelfs plek voor artists-in-residence. Hier hebben momenteel tattoo-kunstenaar Van Wise en kledingmerk Soif de Liberté hun plek om mooie dingen te maken. Ook barbershop Fadeful Grooming en conceptontwikkelingsbureau Now’s The Time Agency hebben onderdak gevonden in de hub aan het Belfort. 

Now’s The Time opende dit najaar aan Belfort 17. 

Taydi’s Bakkerij
Wie bekend is met het heerlijke broodsoorten en de zoete lekkernijen uit Marokko, kan zich onmiddellijk voorstellen hoe lekker het zal ruiken bij Taydi’s Bakkerij. Hier kunnen klanten terecht voor bekende lekkernijen als chebakia, amandelkoekjes en verschillende hartige hapjes. Naast Marokkaanse lekkernijen worden er ook slagroomtaarten, cheese cakes, red velvet taart en heerlijke gebakjes als aardbeisloffen, moorkoppen en tompouces gebakken en verkocht, 

Taydi’s Bakkerij opende afgelopen najaar aan het Stationsplein 31. 

Over Almere Centrum
Het toonaangevende centrum van Almere heeft enorm veel te bieden. Niet voor niets is Almere Centrum sinds 2017 uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er in totaal zo’n 400 verschillende winkels van grote modenamen als ZARA, Primark, Peek & Cloppenburg, Superdry, Pull & Bear, Only for Men en H&M maar ook speciaalzaken als Bever, Vitaminstore, Rituals, KIKO Milano en Jeans Centre. De leuke kleinere winkeltjes en boetiekjes zijn te vinden in de Passages. 
Ook op het gebied van cultuur stelt Almere niet teleur. Het Filmhuis in De Nieuwe Bibliotheek en de Kunstlinie hebben een afwisselend programmering aan cultuur, film en kunst. De bijzondere architectuur van internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, trekt bezoekers van over de hele wereld. Met diverse wandelroutes, een wekelijkse overdekte rondvaart op zondag en bootjes die kunnen worden gehuurd kan Almere zowel op het land als op het water worden ontdekt. 
De vele terrassen en het ruime aanbod aan horecagelegenheden met uiteenlopende keukens bieden genoeg keuze voor een gezellig diner, een drankje of een ontspannen koffiemoment. Met mooi weer maakt het stadsstrand aan het Weerwater, midden in het centrum, de sfeer compleet 
Almere Centrum is een perfecte bestemming voor een dagje uit en ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en het Gooi. Het gebied is autovrij maar biedt diverse parkeergarages met ruime plekken en het treinstation van Almere Centrum ligt in het winkelgebied. 
 
Almerecentrum.nl 

 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!