Op 16 & 17 juni kun je twee dagen lang genieten het Floriade Festival, het groenste festival van Almere! Leer dit weekend alles over gezond eten in de Floriade Food Experience en in het kooktheater. Ga met de gratis pendelboot en zie wat het Floriadeterrein nu al te bieden heeft. Haal de lekkerste producten op de streekmarkt, de smaakboulevard en in de Foodpassage of doe dit weekend mee met verschillende fietstochten. Ook kun je nog jouw Growing Green Hero belonen of je aanmelden voor het Running Dinner. In het weekend van het Floriade Festival is er dus echt ontzettend veel te doen in Almere Centrum en op het Floriadeterrein.


Floriade Food Experience

Van grond, naar teelt, naar oogst, naar recycling, daar staat de Floriade Food Experience voor. Neem een kijkje in het grondlab, maak kennis met vertical farming en bereid zelf de hapjes en drankjes van de toekomst. Ontdek hoe je voedsel maximaal kunt benutten; van teelt tot compost.
De Floriade Food Experience vind je op het Forum.


Smaak Boulevard

Beleef de Passages tijden het Floriade Festival en doe mee met verschillende workshops, luister naar live-muziek, proef van de proeverijen en meer.
Ook in de Foodpassage zijn er heerlijke producten te proeven en leuke activiteiten te ondernemen.
Bekijk het hele passage programma hier.

smaakboulevard


Streekmarkt

Liefhebbers van culinaire streekmarkten en mooie lokale producten mogen het Floriade Festival niet missen. Prikkel je zintuigen in het centrum van Almere en geef je ogen de kost. Proef de kruiden en specerijen, voel de sfeer van de Floriade en luister naar de verhalen van de boeren, (bloemen) telers en andere aanbieders die jou met alle liefde vertellen over hun prachtige producten op de streekmarkt in de Schutterstraat.


Bloemenpaviljoens

De Citadel staat in het teken van prachtige bloemen. Zie, ruik en proef ze tijdens het Floriade Festival! Diverse telers laten hun mooiste bloemencreaties zien. Je kunt bloemen niet alleen bewonderen, maar ook proeven. Neem een kijkje bij de eetbare bloemen van Marly Bonten van het Moestuinhuis. Zij vertelt welke bloemen je kunt eten en wat je met de bloemen kunt doen.
Lees hier welke kwekers er naar het Floriade Festival toe komen.

bloemenpaviljoens


Belfort Running Dinner

Laat je verrassen op het Belfort tijdens het running Dinner. Tijdens het Running Dinner is het een verrassing waar je het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht gaat eten. Dát hoor je namelijk pas ter plaatse!
Lees hier wat de deelnemende restaurants zijn en hoe je je kunt aanmelden.


Kooktheater

In het kooktheater leer je de fijnste kneepjes van het vak van echte chefs. Kook gezellig mee met René Pluijm en Yvon Jaspers.
Lees hier meer over het programma in het kooktheater.


Floriade tours

Vertrek vanaf de esplanade met de gratis pendelboot richting het Floriadeterrein en ontdek tijdens verschillende tours wat de Floriade nu al te bieden heeft. Bezoek een presentatie en laat je smaakpapillen verassen bij de snackbar van de Toekomst.
Lees hier wat je nog meer kunt ontdekken op de Floriade en ga op expeditie!

 

Floriade Fietstochten

Ga mee op Floriade Fietstocht van 25 of 100 km en ontdek verrassende stopplaatsen en prachtige Growing Green initiatievem. Of fiets mee met ‘Kris Kras om het Weerwater’ en ontdek wat er allemaal te beleven valt rondom het weerwater.
Lees hier meer over beide fietstochten en meld je aan. 

fietstochten


Nomineer voor de Growing Green speld

Met de Growing Green speld zet de gemeente Almere groene en gezonde initiatieven graag op het podium. Op 16 juni gebeurt dit voor de tiende keer! Op dit moment hebben meer dan 300 mensen een speld. Ken jij iemand die bijdraagt aan een groen en gezond Almere? Een initiatief dat zich inzet om Almere groener te maken? Nomineer die persoon of dat initiatief voor de Growing Green speld via [email protected].

Een aantal Growing Green-spelddragers is te vinden op de streekmarkt tijdens het festival. Maak kennis met hun initiatief, ga met ze in gesprek en raak geïnspireerd! Samen versterken en versnellen we de ontwikkeling van Almere als groene en gezonde stad van de toekomst.

 

Bekijk hier het Floriade Festival Boekje online