Aanmelden Floriade-jaar 2022

Follow this link for the English version of this page.

Almere zoekt ondernemers, cultuurmakers en veel talent voor het Floriade-jaar 2022.

Van 14 april t/m 9 oktober staat Almere in het teken van Floriade Expo 2022. Deze wereldtuinbouwtentoonstelling vindt slechts één keer in de 10 jaar in Nederland plaats. De editie in Almere is de zevende editie die in Nederland wordt gehouden. De Nederlandse tuinbouw brengt hier in samenwerking met nationale en internationale deelnemers het thema ‘Growing Green Cities’ tot leven. Maar heel Almere doet mee! 

Daarom zoekt Almere Centrum ondernemers, artiesten, cultuurmakers en iedereen die een feestje kan bouwen of wat leuks kan organiseren! Tijdens Floriade Expo 2022 is de binnenstad van Almere één groot openlucht podium. Daarom zoeken wij mensen die Almere verrassen met zijn of haar talent, product, dienst of meer. Van muziek tot dans, van lezingen tot workshops, of alles daar tussenin; iedereen is welkom om de bezoekers van Almere Centrum en Floriade Expo 2022 te vermaken!

Heb jij een talent, dienst, product of meer dat je wilt delen met de stad en de bezoekers van Floriade Expo 2022? Meld je dan aan via het onderstaande formulier!

Let op! Om jou een podium te bieden is het belangrijk dat wij zo veel mogelijk informatie over jouw act, product, dienst, event etc. hebben. Stuur ons zoveel mogelijk foto's, video's, geluidopnemers etc. op! 

Tijdens het Floriade-jaar 2022 in Almere vinden de onderstaande onderdelen plaats. Past jouw cultureelvoorstel bij één van deze onderdelen? Laat het dan weten via het aanmeldformulier.

ONDERDELEN
 


KidzStad | Elke 2de en 4de woensdag van de maand
Tijdens dit onderdeel laten we kinderen in de leeftijdsgroep 5-12 jaar op een speelse manier kennis maken met de thema’s van Growing Green Cities en Floriade:

  • Greening the City: meer flora en groenvoorziening
  • Feeding the City: eerlijk en beter voedselvoorziening
  • Healthying the City: bewuster en gezonder leven 
  • Energising the City: slimmere en groenere energievoorziening


TheaterStad | Elke Laatste donderdag van de maand
Elke laatste donderdag van de maand zijn er gratis openlucht theatervoorstellingen op het Forum of de Esplanade.
 


MuziekStad | Elke zondag
Elke zondag zijn er muzikale acts in het centrum. Een afwisselend muziekprogramma met lokale optredens van koren tot pop en van klassiek tot urban. Het programma vindt elke week op een ander plein plaats.
 


Terrassenfestival | 14 t/m 18 april
Het vijfdaagse terrassenfestival is de informele aftrap van het terrassenseizoen, waarbij de horeca ook haar ‘groene’ gerechten presenteert van 14 - 18 april.


Life Style Day | 21 mei
Dit ééndaagse lifestyle event is de well being van Almere. Gezondheid, eten, schoonheid en fashion staan centraal.


Urban City Games | 11 & 12 juni
De Esplanade wordt de place to be voor de jeugd met urbansporten die staan voor vrijheid, verleggen van grenzen en een eigen stijl creëren. Sporten als BMX, Tricking, Calisthenics en Freerunning, maar ook de Hiphop cultuur die daarbij hoort.


Ally Art & Architecture | 18 & 19 juni
Almere toont haar architectuur met street-art, architectuur en kunst met city-tours, aangekleed met food trucks en een “Art Bazar”. In 2022 wordt architectuur in Almere Centrum gekoppeld aan kunst gemaakt van gerecyclede materialen.
Let op: Aanmelden voor Ally Art & Architecture is niet meer mogelijk


Almere Floats | 16 & 17 juli

Het drijft in Almere. De bezoekers kunnen aan diverse wateractiviteiten deelnemen zoals kano, zeilen en SUP-clinics. Er worden diverse wedstrijden georganiseerd, waaronder de botenparade. Welke inwoner versiert zijn/haar boot het mooist?


Connecting Cultures | 27 & 28 augustus
Connecting cultures by food, dans, muziek, kleding en cultuur. Almere heeft 160 nationaliteiten, waarvan er zoveel mogelijk acte de presence geven met hun culture en producten in kooktheaters en streekmarkt.


Futuristics | 8 & 9 oktober
Bekijk de toekomstige stedelijke ontwikkeling, waar innovaties en duurzame ontwikkelingen worden gepresenteerd aan het publiek.


 

Valt jouw activiteit binnen één van de onderdelen? Geef hier dan aan bij welke

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!