Corona maatregelen in Almere Centrum

Maatregelen tijdens het winkelen

In de winkels geldt een maximum aantal bezoekers en dit aantal kan per winkel verschillen. Als het maximum aantal bezoekers is bereikt, dienen de overige bezoekers buiten in de rij te wachten. Is de rij te lang en kun je niet meer in één van de 1,5 meter vakken terecht? Kom dan op een rustiger moment terug. 
In smalle straten staan hekken en verkeersborden om eenrichtingsverkeer aan te duiden. Dit is om opstopping en drukte te voorkomen.

  • De openbare toiletten aan de Diagonaal 34 zijn op woensdag en zaterdag van 10.00-17.00 uur geopend en de overige dagen van 12.00-17.00 uur.

Wij vragen je tijdens het bezoek aan Almere Centrum onderstaande maatregelen in acht te nemen.

Update: 01-07-2020

Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand 

We kunnen elkaar in Nederland weer iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit. Hieronder vindt wordt een overzicht van de nieuwe maatregelen voor de aankomende tijd weergegeven.

Wat is de huidige situatie in de stad? 

De hotels, restaurants, sportscholen, theaters en bioscopen in Almere zijn (deels) geopend per 1 juli. Ook evenementen mogen per 1 juli plaatsvinden. Raadpleeg de websites van de locaties om te kijken of ze geopend zijn. Lees hieronder de landelijke maatregelingen. 

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen? 

  • Houd 1,5 meter afstand.  
  • Werk thuis als het kan.  
  • Reis zoveel mogelijk buiten de spits. 
  • Blijf weg van drukke plekken 
  • Was vaak uw handen  
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.  
  • Blijf thuis bij klachten en laat u testen. 

Als je klachten hebt 

Lichte verkoudheidsklachten zoals niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, of een verhoging tot 38 graden? Dan gelden de volgende extra maatregelen: 

  • Blijf thuis. 
  • Beperk (sociale) contacten. 

Coronatest 

Heb je (milde) klachten die horen bij corona, blijf thuis en bel het landelijke afsprakennummer coronatest 0800 - 1202 om een afspraak te maken voor een test. 

RIVM
Neem verder bij vragen contact op met het RIVM via 0800-135. 
Voor de laatste updates en richtlijnen rondom het coronavirus / COVID-19 verwijzen we je door naar de website van de gemeente en het RIVM

Evenementen in Almere 

Kijk voor de actuele informatie op de website van het desbetreffende evenement. Het verbod op vergunningsplichtige evenementen is per 1 juli opgeheven. Evenementen zijn toegestaan mits deze voldoen aan de voorwaarden. Kijk voor de actuele informatie op de website van het desbetreffende evenement. Organiseer je een evenement in Almere kijk dan voor de actuele informatie op de website van Almere City Marketing.
Organiseer je een evenement in Almere? Kijk dan voor de actuele informatie op de website van Almere City Marketing

Wat kun je nog doen?